Drīzumā iecerēts sakārtot Ventspils pilsētas domes ēkas fasādi, veicot siltināšanas pasākumus un cenšoties panākt, lai ēkas ārējais veidols mazāk atgādinātu par padomju laika mantojumu.

"Ventspilnieki būs ievērojuši, ka Ventspils pilsētas domes ēka Jūras ielā 36 vizuāli ne ar ko nav mainījusies, palikusi tikai pelēkāka kopš neatkarības gadiem. Mēs, protams, varējām atļauties to fasādi sakārtot, bet mūsu mērķis bija tāds, ka ķersimies pie domes ēkas fasādes sakārtošanas tikai tad, kad būs sakārtotas visas skolas un visi bērnudārzi. Kā zināms, šo darbu esam pabeiguši. Otrs moments ir tas, ka patlaban ir pieejami energoefektivitātes pasākumiem veltīti līdzekļi, ko Latvija ir saņēmusi par pārdotām CO2 izmešu kvotām. Šo naudu var izmantot ēku siltināšanai, energoefektivitātes pasākumu veikšanai," šodien preses konferencē informēja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

No plānotajām fasādes sakārtošanas izmaksām apmēram 80% tiks saņemti kā dāvinājums.

"Izskatījām skiču risinājumu fasādei. Doma tāda - ja jau mēs pie tā ķeramies, tad vajadzētu kaut kā mēģināt tik vaļā no Latvijas Komunistiskās partijas Ventspils pilsētas un rajona komiteju ēkas vizuālā mantojuma, tāpēc neatbalstījām to, ko tur piedāvāja arhitekti, palūdzām pastrādāt," pastāstīja Lembergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: