„Ventspils siltums” plāno piesaistīts Eiropas Savienības līdzekļus projektam, kas paredz pilsētas un Pārventas katlumāju rekonstrukciju, pārejot uz citu kurināmo – biomasu (koksni).

Ventspils dome atbalstīja projekta pieteikuma iesniegšanu LR Ekonomikas ministrijā, lai piesaistītu Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējumu.

Projekta mērķis ir siltumenerģijas ražošanas efektivitātes paaugstināšana, kuras ietvaros fosilais kurināmais (mazuts) tiks aizstāts ar atjaunojamajiem – biomasu (koksni).

Biomasa ir videi daudz draudzīgāka par mazutu, tās izmantošana samazinās katlumāju ietekmi uz pilsētas gaisa kvalitāti, īpaši SO2 (sēra dioksīds) izmešu līmeni. Katlumājās esošās iekārtas kalpo jau daudzus gadus un ir gan morāli, gan fiziski novecojušas, bet, patiecoties jaunajām un mūsdienīgajām iekārtām, būs iespēja nodrošināt nepārtrauktu un tehniski drošu ražošanas procesu. Savukārt pateicoties tam, ka siltumenerģijas ražošanas process nebūs atkarīgs no mazuta cenu krasajām svārstībām, tarifu būs iespējams uzturēt vienmērīgāku un pēc iespējas zemākā līmenī.

Plānotās kopējās projekta izmaksas ir 12 milj. LVL, tai skaitā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda  līdzfinansējums 6 milj. LVL. Projektu plānots realizēt laika periodā 2011.-2012.gads.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: