Sākot ar 11. decembri, Ventas Balss katrā numurā publicēs jauno Laimdotas Sēles romānu Septiņu rūnu kalns, bet, sākot ar šodienu, atmiņas atsvaidzināšanai laikraksts piedāvā fragmentus no Spoguļa pārbaudes.

 Spoguļa pārbaude nav izvēlēta nejauši, jo jaunais romāns to turpina. «Šī ir situācija,» prāto Laimdota, «kas apliecina – nekad nevajag teikt nekad! Pēc tam, kad 1994. gadā iznāca mans pirmais romāns, Spoguļa pārbaude, vairākas reizes, tiekoties ar lasītājiem, dzirdēju jautājumu, vai nedomāju rakstīt turpinājumu, jo cilvēki vēlas uzzināt, kas notiek ar grāmatas varoņiem tālāk. Es atvēcinājos – nē, nē, nekad, tas ir pilnīgi neiespējami –, tomēr pagājušajā rudenī nez no kurienes, no mīļā Dieva, protams, manī iekrita sižets – no sākuma līdz galam.»

Parasti tik spēji uzšķiļas dzejolis, bet šoreiz negaidīti parādījās romāna saturs. Sapratusi, kāds būs notikums, Laimdota gudrojusi, kādiem jābūt varoņiem, kas to izdzīvos, secinot, ka tas pa spēkam ir tikai Spoguļa pārbaudes varoņiem, tikai viņiem.

Tagad, pēc 20 gadiem, mākslas darba tēliem ir ģimenes un bērni; kā viņiem šobrīd klājas, lasītājs uzzinās, 11. decembrī Ventas Balss sestajā lapā sākot lasīt romānu Septiņu rūnu kalns turpinājumos.    

Tiem, kas nav lasījuši vai aizmirsuši, kas notika Spoguļa pārbaudē, jau šodien piedāvājam noskaidrot, kā trīs jaunieši pirms 20 gadiem, ceļojot laikā, nokļuva 17. gs Ventspilī. Piedzīvojot jautrus un dramatiskus notikumus, trijotne pēc tam atgriezās mūsdienās, proti, deviņdesmitajā gadā.

Arī jaunajā romānā būs ceļojums laikā un telpā, bet, saglabājot intrigu, Laimdota neatklāj, kas un kā to veiks: «Akadēmiskie zinātnieki ceļojumu laikā neatzīst, un tomēr un tomēr – 20 gadu laikā ir sakrātas daudzas liecības, kas liek domāt, ka kaut kas tāds tomēr ir iespējams.»

Līdz šim Ventas Balss turpinājumos publicējusi prozaiķes romānus Manā pasaulē mīl un Māte man teica (abi izdoti grāmatā), arī Kaislību pavārgrāmatu un Pogu ar sudraba rozi.   

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: