Ventspils Maratona klubs kopā ar skriešanas treneri Juri Beļinski izdevuši Latvijas 1. skriešanas dienasgrāmatu – instrumentu gudrai skriešanai.

«Pēc 6 mēnešu intensīva darba tas ir noticis – dienasgrāmata ir gatava lietošanai. Nebija tik viegli kā sākumā domājām,» grāmatas tapšanas darba aizkulises atklāja viens no Ventspils Maratona kluba dibinātājiem Andris Valerts. «Dienasgrāmatas tapšanā piedalījās arī citi Latvijas skriešanas treneri, sporta ārsti, lai skats uz jautājumiem būtu daudzpusīgāks,» piebilda Valerts.

Dienasgrāmatas mērķis ir iemācīt «skriet savam ķermenim», tas nozīmē skriet pareizi – ar galvu. «Viens no svarīgākajiem soļiem, lai to darītu, ir pierakstīt savus ikdienas treniņus, kam dienasgrāmatā ir veltītas 52 nedēļas. To var sākt pildīt jebkurā mēnesī un datumā, gan 1. janvārī, gan 10. aprīlī, un tās pietiks vienam gadam. Katrai nedēļai ir savs padoms, ieteikums, gudrība gan no pasaules skrējējiem, gan mūsējiem,» dienasgrāmatas funkcionalitāti atklāj Andris, kuram vislabāk patīk Nike kompānijas dibinātāja Bila Bovermana atziņa: «Nav slikti laika apstākļi, ir mīksts cilvēks!»

Dienasgrāmatā ir ieteikumi no Latvijas labākajiem skriešanas treneriem, no BK Ventspils sporta ārsta, amatieru veiksmes stāsti par skriešanu, treniņu programmas, pamācība, kā izveidot pašam pareizu treniņa programmu, tempa meistara tabula, atlaižu kuponi sporta veikalos, padomi, kā pareizi lietot vitamīnus, skriešanas sacensību kalendārs 2011. gadam, kā arī fotogrāfijas ar iesildīšanās un atsildīšanās vingrinājumiem un citas aizraujošas lietas par skriešanu. Valerts uzsver, ka tiem, kas iegādāsies šo dienasgrāmatu, būs jāmeklē skriešanas treniņu tērps un apavi, jo mājās nosēdēt vairs nevarēs.

Pirmās dienasgrāmatas mazumtirdzniecībā nonāks pēc 15. decembra, taču visiem interesentiem ir iespēja būt klāt dienasgrāmatas atklāšanas pasākumā, kas šodien plkst. 18 notiks RĪGA PLAZA, Nike veikalā. Atklāšanas pasākumā būs iespēja iegādāties pirmās 100 dienasgrāmatas un tādā veidā ziedot Ls 5,05 Latvijas Paraolimpiskajai vieglatlētikas komandai. Kā arī satikties ar dienasgrāmatas autoriem – Juri Beļinski, Leonīdu Strekalovski, Aivaru Rumbenieku, Gintu Bitīti, Viktoru Lāci un citiem.

Dienasgrāmata tirdzniecībā būs pieejama no 17. decembra visos lielākajos sporta veikalos, kā arī Inženieru ielā 101, Ventspilī. Ventspils Maratona kluba biedriem būs speciālā cena dienasgrāmatai, kā arī visām lietām, kuras saistītas ar skriešanu. Plašāka informācija pieejama www.maratonaklubs.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: