AS "Valsts Hipotēku un zemes banka" piešķīrusi aizdevumu 1,42 miljonu eiro (997 976 latu) apmērā uzņēmumam SIA "Dendrolight Latvija".

 Aizdevums paredzēts masīvkoksnes šūnu materiāla ražotnes izveidei Ventspilī.

Aizdevums piešķirts programmā komersantu konkurētspējas uzlabošanas programmā no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem, un tas ir jau otrais "Hipotēku bankas" piešķirtais aizdevums uzņēmumam "Dendrolight Latvija", ziņo LETA.

Pagājušajā gadā "Hipotēku banka" uzņēmumam piešķīra investīciju aizdevumu projekta realizācijai 7,1 miljona eiro (4,99 miljonu latu) apmērā.

"Hipotēku bankas" valdes priekšsēdētāja vietnieks Jēkabs Krieviņš norāda, ka

"Dendrolight Latvija" projekts ir īpašs vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, jo projekta realizācijai ir ļoti veiksmīgs finansējuma salikums - valsts attīstības bankas resursi, Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļi, vietējās pašvaldības un paša uzņēmuma resursi.

Otrkārt, topošais produkts esot unikāls, jo no vietējiem izejmateriāliem tiks radīts materiāls ar augstu pievienoto vērtību, topošā rūpnīca faktiski ir pirmā šāda apjoma rūpnīca pasaulē, saka Krieviņš. Treškārt, tiks radītas jaunas darbavietas un veicināta tautsaimniecības izaugsme.

"Dendrolight Latvija" ir pirmais uzņēmums pasaulē, kas sāks "Dendrolight" masīvkoka šūnu materiāla sērijveida ražotnes izveidi. Aprīlī uzņēmums sāka iekārtu montāžu rūpnīcā Ventspilī, lai jau šā gada vasarā sāktu unikālā materiāla ražošanu.

Kā ziņots, šā gada 18.februārī Ventspils brīvostas pārvaldē tiks parakstīts trīspusējs līgums starp "Dendrolight Latvija", Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Ventspils Brīvostas pārvaldi par 3 miljonu latu līdzfinansējuma piešķiršanu "Dendrolight" masīvkoksnes šūnmateriāla ražošanas uzņēmuma izveidošanai Ventspilī.

Eiropas reģionālās attīstības fonds (ERAF) segs aptuveni 15% no projekta kopējām investīcijām.

"Dendrolight Latvija" vajadzībām tiek būvēta ražošanas ēka 7000 kvadrātmetru platībā, ka arī kraujlaukumi 15 000 kvadrātmetru platībā. "Dendrolight Latvija" jauno ražošanas ēku nomās no Ventspils Brīvostas pārvaldes, un ražotnē plānots uzstādīt tehnoloģisko līniju 10 miljonu latu vērtībā.

Tiek plānots, ka projekta realizācijas rezultātā Ventspilī tiks radītas aptuveni 70 jaunas darba vietas, kā arī netieši ar darbu tiks nodrošināti apkalpojošā jomā strādājošie Ventspils iedzīvotāji.

Foto no dendrolight-latvia.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: