Dobeles rajona tiesa pēc kādas privātpersonas iesnieguma ierosinājusi Ventspils būvfirmas Venceb maksātnespējas lietu.

Dobeles rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Dzidra Pričina informē, ka maksātnespējas pieteikumu tiesai iesniedza kāda fiziska persona, kurai uzņēmums ir parādā salīdzinoši nelielu summu. Vienlaicīgi ar maksātnespējas lietas ierosināšanu, tiesa apķīlājusi arī uzņēmuma naudas līdzekļus, kas atrodas kredītiestādēs, vērtspapīrus un pamatlīdzekļus. Bet Maksātnespējas administrācijai uzdots lemt par uzņēmuma administratora iecelšanu. Tiesas datums vēl nav nozīmēts.

Venceb valdes loceklis Raimonds Kalniņš nekādus komentārus saistībā ar maksātnespējas lietu sniegt nevēlas. «Varu pateikt tikai to, ka šobrīd darām visu ko varam, lai situāciju uzlabotu,» sacīja Kalniņš piebilstot, ka ekonomiskās krīzes dēļ, šobrīd nevienam nav viegli. To, ka būvfirmai ir vairāki un dažādi kreditori, kuriem Venceb ir parādā, apstiprina arī uzņēmuma padomes priekšsēdētāja vietnieks Gints Laiviņš-Laivenieks.

Interesanti, ka oktobra sākumā Venceb mainījusi juridisko adresi no adreses Ventspilī, Tārgales ielā 13, uz Dobeli, Uzvaras ielu 53a. Kalniņš apgalvo, ka juridiskās adreses maiņa neko īpašu neietekmēs. Dobelē varētu būt jaunas biznesa iespējas, bet lai tās realizētu, šobrīd uzņēmumā ir jāstabilizē situācija. Uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka Ventspilī biroja vairs nebūs, Kalniņš atbildēja: «daļēji vēl esam, bet ja darbu apjomi samazināsies, tad...» Venceb vadītājs atklāja, ka jau šobrīd īpaši daudz darbinieku Ventspilī nav atlikuši, taču sīkāk viņš skaitļos nevēlējās iedziļināties, jo nevēlas saasināt situāciju un sacelt nevajadzīgas kaislības.

Pēc Lursoft informācijas Venceb zaudējumi 2009. gadā bijuši 557 tūkstoši lati. Tas gan ir par 4,5% mazāk nekā 2008. gadā, kad uzņēmuma zaudējumi bija 583 tūkstoši lati. Tikmēr Venceb apgrozījums pērn samazinājies 2,9 reizes - no 19,76 miljoniem latu 2008. gadā līdz 6,9 miljoniem latu 2009. gadā.

Venceb kā galvenais būvuzņēmējs darbojas kopš 1993. gada, veicot projektēšanas, celtniecības un rekonstrukcijas darbus. Uzņēmums Ventspils ostā būvējis dažādus infrastruktūras objektus, veicis ielu rekonstrukcijas darbus, būvējis ražošanas ēkas un daudzus citus objektus gan Ventspilī, gan citur Latvijā. Uzņēmumam ir pārstāvniecība arī Rīgā.

Šī mēneša sākumā veiktas izmaiņas būvfirmas valdē. No darba valdē atbrīvota vienīgā valdes locekle Valentīna Jegorova, un viņas vietā

iecelts Raimonds Kalniņš.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: