Aizvadītajā diennaktī spēcīgas vēja brāzmas valdījušas visā Latvijā. Stiprais vējš būs vērojams arī šodien - jūras piekrastē tas sasniegs brāzmās 20-22 metrus sekundē (m/s).

Kā informē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, vakar līdz plkst.18 dienvidrietumu, rietumu vējš Latvijas piekrastes rajonos pastiprinājies līdz pat stipras vētras spēkam un Liepājā un Ventspilī brāzmās sasniedza 27 m/s, Pāvilostā - 25 m/s, Daugavgrīvā - 24 m/s.

Šorīt spēcīgas vēja brāzmas bijušas Rucavā - 18 m/s un Ventspilī - 15 m/s, savukārt citviet Latvijā vējš pūtis brāzmās no 10 līdz 12 m/s.

Sinoptiķi prognozē, ka šodien vēja brāzmas saglabāsies galvenokārt Latvijas dienvidrietumos, proti, ap Liepāju un Rucavu. Savukārt austrumu rajonos var būt gaidāms slapjš sniegs.

Jau ziņots, ka spēcīgā vēja dēļa vakar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 12 izsaukumus, kas bija saistīti ar stiprā vēja nodarīto seku likvidēšanu - bija nepieciešama palīdzība koku sazāģēšanā un brauktuves atbrīvošanā, kā arī jumta konstrukciju nostiprināšanā. Šāda veida izsaukumi galvenokārt saņemti Rīgā un Kurzemē, bet palīdzība bija nepieciešama arī Limbažos un Jūrmalā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: