Sestdien Kultūras centrā notika svētki – krievu folkloras kopa Zdravica aicināja uz savu 25 gadu jubilejas koncertu Mūsu atmiņu viļņos.

Apskati foto no pasākuma.

Pagājušā gadsimta 80. gados Ugālē izveidojās krievu tautas dziesmu koris Zdravica, kurā bija ap 30 dziedātāju, lielākoties drenu cauruļu rūpnīcas Usma darbinieces. Tolaik kolektīvam bija arī bērnu grupa, kurā dziedāja koristu atvases. Taču, laikam ejot, dalībnieku skaits saruka un kolektīva darbība pilnībā pārcēlās uz Ventspili, kur dzīvo mākslinieciskā vadītāja Nataļja Cinkmane un koncertmeistare Ludmila Baidarova. Šobrīd Zdravica darbojas Kultūras centra paspārnē, bet dažas dalībnieces tajā dzied kopš dibināšanas.  

Šis kolektīvs īpašs ar to, ka ir vienīgais pieaugušo krievu folkloras ansamblis Latvijā. Tas regulāri piedalās festivālā Baltica, dziesmu un deju svētkos, slāvu kultūras festivālos arī Igaunijā un Baltkrievijā. Pārtopot par folkloras kopu, mainījies arī repertuārs. Jubilejas koncertā skanēs dažādu Zdravicas periodu dziesmas: liriskas un jautrākas, tradicionālās kazaku, mūzikas instrumentu pavadījumā un akapella. Skatītāji varēs iepazīties ar krievu tautas tērpiem un to nēsāšanas tradīcijām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: