Savā pirmajā vizītē Ventspilī ieradās Uzbekistānas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Kadambajs Sultanovs ar delegāciju, lai iepazītos ar Ventspils iespējām un piedāvājumu sadarbībai ar Uzbekistānas uzņēmējiem.

Uzbekistānas delegācija – vēstnieks Kadambajs Sultanovs, vēstnieka palīgs Abdumannons Abdukajumovs un Uzbekistānas tirdzniecības nama vadītājs Vladimirs Galperins – vizīti Ventspilī sāka ar tikšanos un savstarpējās sadarbības iespēju pārrunāšanu ar Ventspils brīvostas pārvaldes vadību, kā arī iepazinās ar brīvostā strādājošo uzņēmumu ''Bio-Venta'', ''VK Terminal Services'', ''Immer Digital'' un ''Noord Natie Ventspils Terminals'' darbu. Ventspils apmeklējums noslēdzās ar tikšanos Ventspils valstspilsētas pašvaldībā un ekskursiju koncertzālē ''Latvija''.

K.Sultanovs uzsvēra Uzbekistānas interesi attīstīt sadarbību ar Latviju - īpaši Uzbekistānā ražoto preču eksportā uz Eiropas Savienības valstīm. Tāpat tika nopietni pārrunātas iespējas Uzbekistānas ražotājiem izvietot daļu no ražošanas Ventspils brīvostas industriālajā teritorijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: