Ventspils lidostas rūpnieciskajā zonā, Ganību ielā 103 svinīgi tika atklāta SIA ULTRAPLAST EU jaunā polikarbonāta plākšņu un piederumu ražotne. Ražošanas ēka būvēta pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma, attīstot Ventspils industriālo parku.

Kā uzsvēra Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa, ražotnes atklāšanas diena bija īpaša daudziem no klātesošajiem. Pirmkārt, ēkas būvniecības projekta pasūtītājiem Ventspils brīvostas pārvaldei, kam šī ir jau 11 ražošanas ēka, kas pēc tās pasūtījuma uzbūvēta Ventspilī. Otrkārt, uzņēmumam SIA ULTRAPLAST EU, kuri tikuši pie jaunas, mūsdienīgas mājvietas, un, treškārt, Ventspils pilsētai, jo katrs jauns uzņēmums ir kā akmens, uz kura pakāpties augšup, un katrs jauns uzņēmums ir būtisks pienesums pilsētas un valsts ekonomikai.

SIA ULTRAPLAST EU tika izveidota jau 2017. gadā polikarbonāta plākšņu un piederumu vairumtirdzniecībai. Aktīvi attīstoties un iegūstot stabilu klientu loku Eiropā, tika nolemts organizēt savu lokšņu plastmasas ražošanu Latvijā. Ražotnes vietai tika izvēlēta Ventspils brīvosta, kur pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma tika plānota jaunas rūpnīcas būvniecība. Nomas līguma noslēgšana būvniecības ieceres sākumstadijā ļāva ieviest projektā nepieciešamās izmaiņas atbilstoši SIA ULTRAPLAST EU darbības specifikai un nākotnes ražošanas tehnoloģiskajām īpatnībām, vienlaikus ēku radot pietiekami universālu.

Uzņēmumam ir vērienīgi attīstības plāni. Tuvākajā nākotnē tiks īstenoti nākamie ražošanas posmi. Otrais posms paredz jaunas līnijas uzstādīšanu un polikarbonāta profilu ražošanas uzsākšanu. Līnijas ražošanas jauda – 200 tonnas gadā. Īstenošanas periods – līdz 2021. gada novembrim. Savukārt trešais posms paredz jaunas līnijas uzstādīšanu šūnu polikarbonāta plākšņu ražošanai. Šīs līnijas plānotā ražošanas jauda ir 3 tūkstoši tonnu gadā. Īstenošanas periods – līdz 2022. gada aprīlim.

Tāpat tiek apsvērta iespēja tuvākajā laikā būvēt papildu uzglabāšanas telpas izejvielu un gatavās produkcijas uzglabāšanai. Visu šī projekta posmu īstenošanas rezultātā tiks izveidota mūsdienīga augsto tehnoloģiju lokšņu plastmasas ražošana ar kopējo jaudu 10 tūkstoši tonnu gatavās produkcijas gadā, kurā tiks nodrošinātas darba vietas 60 darbiniekiem.

SIA ULTRAPLAST EU valdes priekšsēdētāja Jūlija Černova svinīgajā ražotnes atklāšanā pauda savu ticību šī biznesa attīstībai un pateicās par atbalstu, kuru uzņēmuma vadītāji jutuši jau no pirmā mirkļa. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja un valdes loceklis Sergejs Timofejevs ir priecīgi, ka uzņēmumā strādā tieši vietējie iedzīvotāji. Lai arī Ventspils ir vējaina pilsēta, viņi ir gatavi strādāt jebkādos laikapstākļos un pārvarēt jebkurus šķēršļus. Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāre Ilze Indriksone izteica cerību, ka uzņēmuma darbinieku skaits drīzumā vismaz divkāršosies, un dāvināja lietussargu – kā atgādinājumu tam, ka ventspilnieki par savu uzņēmumu vienmēr parūpēsies, bet aicināja izmantot arī Ekonomikas ministrijas piedāvātos instrumentus, kas palīdz vieglāk pārvarēt dažādas grūtības.

Vismaz divkāršot darba vietu skaitu uzņēmumā vēlēja arī Ventspils pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš. Ēkas celtniecība izmaksājusi apmēram 4 miljonus eiro, tādējādi var aprēķināt, cik 21. gadsimtā izmaksā vienas modernas darba vietas radīšana. Viņš uzsvēra, ka šī ir viena no trim ražošanas ēkām, kuru būvniecību savulaik iniciējusi pašvaldība, un atzina, ka Ventspils pašvaldība no savas puses ir atbalstījusi šo nepavisam ne vieglo procesu un ir gatava meklēt ceļus, kā to darīt arī turpmāk. Priekšsēdētājs pateicās investoriem un visiem projektā iesaistītajiem un atzina, ka ēka izdevusies ne tikai funkcionāla, bet arī skaista.

Ventspils brīvostas pārvaldnieks Andris Purmalis un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājas vietnieks Ģirts Valdis Kristovskis pateicās pilsētas vadībai par iniciatīvu un atbalstu. Viņi atzina, ka uzdevums nav bijis viegls, toties, pateicoties SIA ULTRAPLAST EU ražotnes darbībai, Ventspils brīvostai būs vairāk kravu, līdz ar to ieguvēji būs itin visi projektā iesaistītie.

Ultraplast2: Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) valdes locekle Ilze Valdmane sirsnīgi sveic uzņēmumu ar jaunās ražotnes atklāšanu, dāvinot no ULTRAPLAST EU materiāla ar VATP iekārtām un rokām izgatavotu plāksni.

Projektā iesaistītajiem bija iespēja vēlreiz simboliski uzbūvēt SIA ULTRAPLAST EU ražotnes ēku, šoreiz no rūpnīcā ražotā polikarbonāta puzles gabaliņiem

Šeit ražo polikarbonāta loksnes no augstvērtīga, pārbaudīta materiāla.

Kamēr viesi dodas ekskursijā pa ražotni, uzņēmuma ULTRAPLAST EU pārstāvji jau sagatavojuši uz polikarbonāta loksnes drukātu nupat uzņemto viesu foto.

Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājas vietnieks Ģirts Valdis Kristovskis (no kreisās) un Ventspils brīvostas pārvaldnieks Andris Purmalis novēl uzņēmumam ULTRAPLAST EU daudz ražīgu gadu un lielu apjomu kravu.

SIA ULTRAPLAST EU
- Uzņēmums tika izveidots 2017. gadā polikarbonāta plākšņu un piederumu vairumtirdzniecībai.
- Pašlaik īstenots pirmais lokšņu plastmasas ražošanas projekta posms – ražošanas līnija monolītu lokšņu ražošanai no polikarbonāta, akrila, polistirola u.c. materiāliem.
- Plānotā ražošanas jauda ir 4,5 tūkstoši tonnu produkcijas gadā.
- Ražotie produkti ir visaugstākās kvalitātes un veiksmīgi izturējuši visus nepieciešamos testus.
- Pārdošanas tirgi – Baltijas valstis, Polija, Vācija, Itālija, Spānija, Rumānija, Nīderlande u.c.
- Šobrīd uzņēmumā strādā 32 darbinieki, galvenokārt Ventspils un tuvākās apkārtnes iedzīvotāji.

Ražotnes ēka
- 2019. gada 22. novembrī ēkas pamatos tika ierakta vēstījuma kapsula nākamajām paaudzēm;
- 2020. gada 14. augustā svinēja spāru svētkus;
- 2021. gadā ēka nodota ekspluatācijā;
- 2021. gada 17. septembrī ēkas svinīgā atklāšana;
- ēkas platība ir 4100 m2;
- tā atrodas Ventspils brīvostas teritorijā, Ganību ielā 103;
- pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma ēku būvēja SIA Ostas celtnieks;
- projektēšanas un būvniecības kopējās izmaksas – 4,9 miljoni eiro;
- ēkas celtniecību ar 1,2 miljoniem eiro līdzfinansēja Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    корумпант 21.09.2021, 10:04:52

    Nesaprotu, kādēļ Kristovskis uzstājas atklāšanā? Īsti viņa ieguldījumu šīs ēkas būvniecībā neesmu novērojis. Cik atceros runas par šo sākās kaut kur 2015.gadā, kad Ģirts Rīgā laiski ar Rūdolfu tusējās.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: