Ceturtdien Pārventas bibliotēkā atklās foto izstādi Piedzimis piederīgs?, kurā aplūkojamos portretējumos atspoguļoti cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem, kā arī publiskotas viņu atziņas, par dzīvi un vērtībām, par labo un slikto.

Izstādes veidotāji, fotogrāfs Valters Poļakovs un idejas autors Pēteris Martukāns šajā projektā aktualizē pārliecību, ka visi ļaudis ir tik atšķirīgi un tomēr – tik līdzīgi. Arī izstādē publiskotajiem cilvēkiem ir tādas pašas vērtības un vēlmes kā ikvienam. Raugoties izstādes fotogrāfijās un stāstos, ikviens tiek aicināts padomāt par veselā, normālā cilvēka jēdzienu. Vai tiešām mēs esam tik atšķirīgi?

Pārventas bibliotēkā izstāde būs skatāma līdz 8. oktobrim. Pēc tam to varēs aplūkot Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (no 25. oktobra līdz. 22. novembrim) un Līgatnē, Zeit mākslas telpā (no 1. decembra līdz 31. decembrim).

Izstāde tapusi projektā Bērni nepiedzimst ar aizspriedumiem, kurš Latvijā tiek īstenots sadarbībā ar Glada Hudik teātra apvienību, Zviedrijas vēstniecību un Zviedrijas institūta finansiālu atbalstu.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -3
    Eeeeeeeeee 14.09.2021, 13:48:01

    Lai apmeklētu izstādi, tad atkal vajag sertifikātu?

  • -7
    sranskis 14.09.2021, 13:52:45

    Kas netiks uz šo izstādi, visi laipni aicināti apskatīt augsto mākslu Akas ielā 10, Rīgā uz ēkas sienas.
    P.S..Nekā personīga pret šīs konkrētās izstādes autoriem un organizētajiem.

  • -4
    Nah- Nahs 14.09.2021, 14:30:52

    Noteikti apskatāms arī komentētāja STOPVACZISM alias Kurzemnieka portrets.Un vēl daža laba šeit rakstoša antivaksera,tāpat daudzu lembergistu attēli.
    P.S.Ceturtā sivēna tur nav!

  • -6
    Eeeeeeeeee 14.09.2021, 15:13:28

    Tu noteikti domā, ka esi baigais asprātis. Noteikti uzraksti, tad ķiķini pie sevis un "paijā" ego! :D

  • -1
    vent_biblioteka 15.09.2021, 15:30:08

    Paldies par izrādīto interesi. Izstādes atklāšanas pasākumā, līdzīgi kā citos organizētos pasākumos, var piedalīties tikai vakcinētas, Covid-19 pārslimojušas personas vai Covid-19 testu veikušas personas ar negatīvu testa rezultātu, uzrādot digitālo sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.
    Izstāde Pārventas bibliotēkā būs skatāma līdz 08.10.2021. Ikdienā apmeklētāji individuāli vai vienas mājsaimniecības ietvaros var apmeklēt bibliotēku un skatīt izstādi bibliotēkas darba laikā (http://biblioteka.ventspils.lv/parventas-biblioteka/darba-laiks/), neuzrādot sertifikātu, bet lietojot mutes un deguna aizsegu un ievērojot savstarpēju 2 m distanci.

  • -1
    Latvija pāri visām! 15.09.2021, 17:44:35

    Neatbalstu nevienu pasākumu,
    kura apmeklēšanā tiek diskriminēti cilvēki ar normālu dabīgu imunitāti.
    Lai neveicas!!!

    Ar parasto un lopiņu potes pasi uz psihiska ( garīgi traucēti šobrīd ir lielā daļa LR iedzīvotāju) rakstura traucējumu izstādi - cik zīmīgi:()
    Jūs tiešām neesat tik atšķirīgi, izstādes autora vārdiem...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: