Ar divkārtēju Latvijas čempionu dubultspēlēs Raido Blumberga un Andra Padrevica uzvaru noslēdzās Ventspils pilsētas 10. atklātais čempionāts petankā dubultspēļu disciplīnā.

Pēc vairāku nedēļu garumā aizvadīta apļa turnīra, astoņas dubultspēļu komandas finālturnīrā cīnījās par Ventspils čempionu titulu. Atbilstoši apļa turnīra rezultātiem, ceturtdaļfināla spēlē regulārā čempionāta 1. vietas ieguvēji Raido Blumbergs un Andris Padrevics sacentās ar čempionāta debitantiem Sandi Kristu Puriņu un Montu Tīnu Rutkovsku, uzvarot ar rezultātu 13:2. Savukārt 2. vietas ieguvējas Aida Pētersone un Eva Martinsone sīvā cīņā ar rezultātu 10:9 uzvarēja otrus čempionāta debitantus, pamatturnīra 7. vietas ieguvējus Sigitu Helēnu Blumbergu un Artūru Blumbergu.

Regulārajā čempionātā 3. vietu izcīnījušais pāris Nauris Bogdanovičs un Normunds Priede ar rezultātu 11:7 uzvarēja Silvu Vensbergu un Jautru Grosbārdi, savukārt 4. vietu ieņēmušās Inga Apmane un Gunta Millere ar rezultātu 10:7 pieveica 5. vietas komandu Agitu Puriņu un Aiju Rudzīti.

Pusfināla spēlē abas vīriešu komandas bija pārākas par dāmām - Raido Blumbergs un Andris Padrevics ar 13:3 izcīnīja uzvaru pret Ingu Apmani un Guntu Milleri, bet Nauris Bogdanovičs un Normunds Priede ar rezultātu 13:5 uzvarēja Aidu Pētersoni un Evu Martinsoni.

Fināla spēles par medaļām tika aizvadītas bez laika limita, spēlējot līdz 13 punktiem, taču par zelta medaļām un Ventspils čempionu titulu spēle bija īsa - ar rezultātu 13:3 Raido Blumbergs un Andris Padrevics izcīnīja ātru un pārliecinošu uzvaru pret Nauri Bogdanoviču un Normundu Priedi, kam pelnītas sudraba medaļas. Turpretī cīņa par bronzas medaļām starp dāmu komandām izvērtās sīksta un ilga vairāk kā stundu, vairākas reizes mainoties līderiem, rezultātā ar divu punktu starpību un veiksmīga pēdējā metiena tiesu Inga Apmane un Gunta Millere ar rezultātu 13:11 uzvarēja Aidu Pētersoni un Evu Martinsoni, izcīnot čempionāta bronzas medaļas.

Piekto vietu čempionātā izcīnīja debitanti Sandis Krists Puriņš un Monta Tīna Rutkovska, 6. vietu - Sigita Helēna Blumberga un Artūrs Blumbergs, šoreiz septītajā vietā atstājot daudz pieredzējušākās un titulētākās pretinieces Agitu Puriņu un Aiju Rudzīti, bet astotajā vietā - Silvu Vensbergu un Jautru Grosbārdi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: