Lai Ventspils ostā nodrošinātu nepieciešamo iegrimi kuģu satiksmei, nepārtraukti jāatjauno ostas akvatorijas dziļums, izsmeļot straumju sanestās smiltis. Šobrīd dziļuma mērīšanas dati rāda, ka padziļināšanas darbi jāveic Ventas tilta paceļamā laiduma zonā.

Lai pēc iespējas mazāk traucētu satiksmi pār tiltu, darbu veikšana tiks organizēta nakts laikā. Padziļināšanas darbus veiks gruntssūcējs «DZELME». Darbu veikšanai Ventas tiltu plānots pacelt naktī no trešdienas uz ceturtdienu – 23. maijā no 00.10 līdz 6 rītā.

Ja laika apstākļu dēļ padziļināšanas darbus nebūs iespējams veikt šajā laikā, darbi var tikt atlikti uz citu dienu. Par to informēsim atsevišķi.

Ventspils brīvostas pārvalde lūdz norādītajā laikā posmā satiksmei izmantot Apvedtiltu un atvainojas par sagādātajām neērtībām!

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    qwerty 22.05.2019, 09:46:15

    Atkal tas virsraksts ! Trešdiena ir 22.05. un trešdienas nakts tad ir sākusies pēc 21.05. pusnaktī.
    Vai grūti bij uzrakstīt - Naktī uz ceturtdienu...

  • 0
    Nif nifs 22.05.2019, 13:40:07

    Pat tad, ja tev ir taisnība, pēc komentāra var spriest, ka tu saprati pareizi ;)

  • -1
    Ventspils brīvostas pārvalde 23.05.2019, 16:25:33

    Aizrādījumu pieņemam :) Teorētiski Jums, protams, taisnība. Bet galvenais mērķis bija, lai var intuitīvi saprast, kad tieši tas ir. Parasti, ja sakām, ka kaut kas noticis, piemēram, sestdienas naktī, domājam nakti, kas seko sestdienai nevis nakti no piektdienas uz sestdienu. Bet paldies par ieteikumu, nākamreiz rakstīsim tā, tas būs vēl nepārprotamāk.

  • -2
    Krišs Daugulis 22.05.2019, 19:04:33

    Ja būtu tik naski bazūnēt, kad tiltu cels diennakts gaišajā periodā...
    A pa nakti, manis pēc, tas varētu būt visu laiku gaisā

  • -3
    Ventspils brīvostas pārvalde 23.05.2019, 16:20:50

    :) Diennakts gaišajā laikā tiltu ceļ kuģu satiksmes dēļ, kas parasti ilgst 15-20 minūtes. Tas ir laika periods, ko iespējams arī pagaidīt neko būtisku nekavējot. Turklāt ļoti precīzi pacelšanas laiku ir grūti pateikt, jo tas atkarīgs no, piemēram, tā, cik ātri var iekraut kravu, nokārtot visus nepieciešamos dokumentus utt. Savukārt, padziļināšanas darbu dēļ tilts jātur vaļā ilgstoši, un tad ir svarīgi zināt, ka jābrauc pa Apvedtiltu nevis jāgaida. Šādus darbus veic naktīs ne tāpēc, ka ļoti gribētos strādāt naktī, bet tāpēc, lai pēc iespējas mazāk traucētu satiksmi. Ticiet, arī nakts laikā ir cilvēki, kam svarīgi tikt Ventas otrā krastā (kaut vai iedomājieties operatīvos dienestus).

  • 0
    Krišs Daugulis 23.05.2019, 19:27:08

    cien. un god. Ventspils brīvostas pārvalde!
    Es nebūt nevēlos kritizēt Jūsu darbu, bet 21. gadsimtā jau pat viedtālruņos ir pieejamas aplikācijas, KAD, piemēram, atvedīs pastu vai picu, vai KAD piebrauks taksometrs, un precīzi līdz sekundei.
    Vai tik tiešām ne nabaga pilsētai, ar ne nabadzīgiem resursiem (neaizsalstoša osta) nav iespējas piesaistīt "vidusskolas IT guru", kurš radītu aplikāciju vienīgajam paceļamajam tiltam Baltijā!
    Sliktākajā gadījumā tablo ar laika skaitītāju, ar kuru manuāli manipulē Ventspils kapteiņdienesta speciālisti.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: