Sagaidot Pārventas svētkus, Pārventas bibliotēkā visu nedēļu norisināsies dažādi kultūras pasākumi.

14. maijā plkst. 15 bibliotēkā notiks UNESCO LNK „Stāstu bibliotēkas” pasākums „Mans mantojums. Pārventas atmiņu stāsti” pulcēsies Pārventas stāstnieki. Šajā reizē viņi kavēsies atmiņās par vērtībām, kuras saņemtas no vecākiem un kuras viņi vēlas nodot tālāk jaunai paaudzei.

16. maijā plkst. 19 bibliotēkā notiks jauktā kora „Līvzeme” pavasara koncerts, kurā izskanēs latviešu komponistu kora dziesmas, kā arī kora dziedātāju talantīgo bērnu priekšnesumi.

17. maijā plkst. 18.30 sadarbībā ar fotoklubu „Moments” atklās Pārventas svētkiem veltītu fotoizstādi „Industriālā Pārventa”. Darbos atspoguļota Pārventas industriālā būtība un šarms – lielie uzņēmumi un darba procesi tajos.

Pēc izstādes atklāšanas plkst. 19 interesenti tiek aicināti uz koncertu „Lauskas”, kurā muzicēs saksofonists Kristaps Vanags un pianiste Elizabete Bērziņa.

18. maijā, Pārventas svētku norises dienā, no plkst. 12.30 līdz 16 pie Pārventas bibliotēkas notiks radošā darbnīca kopā ar mākslinieci Viviannu Mariu Staņislavsku. Savukārt bibliotēkā būs apskatāma izstāde „Veco grāmatu dzīve”, kurā sen neizmantotas grāmatas būs pārvērstas par mākslas darbiem, dodot tām otru iespēju.

Pēcpusdienā, plkst. 16 bibliotēkā notiks kora „Rodņik” koncerts. Koris dibināts Svētdienas skolā vēl tajā laikā topošajā Ramenku god. Andreja Rubļeva dievnamā, Maskavā. Šobrīd kora sastāvā ir 19 dalībnieku un tā vadītāja ir Tamāra Jakovļevna Semičeva, Pēterburgas konservatorijas absolvente, kura vienlaikus jau 25 gadus ir Maskavas latviešu kultūras biedrības kora „Tālava” mākslinieciskā vadītāja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: