Pašlaik nekas neliecina, ka Ventas lejtecē Ventspils novada teritorijā šopavasar varētu būt plūdi, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas komandieris Genādijs Pavlovs.

Ūdens līmenis Ventā ir zems, sniega nav, ledus pamazām kūst. Ja vien negaidīti nepārsteigs lielas lietavas vai citi ekstremāli laika apstākļi, tad šopavasar no plūdiem Ventspils novadā izdosies izvairīties, piebilda Pavlovs.

Marta sākumā Ventspils novada domē bija sasaukta civilās aizsardzības komisijas sēde, kurā atbildīgie dienesti pārrunāja gatavību iespējamiem plūdiem. Novada teritorijā regulāri tiek novērotas ūdens līmeņa izmaiņas Ventā. Ir apzinātas teritorijas, kas plūdu gadījumā varētu applūst, taču pašlaik nav iemesla satraukumam par teritoriju applūšanu.

Jau ziņots, ka Latvijas upes joprojām klāj ledus sega. Vietām ledus segā ir lāsmeņi. Straujākos posmos ledus sega ir nepilna, neaizsalušos posmos vērojama reta vižņu iešana. Zemgales un Kurzemes upēs ledus vietām ir pacelts.

2010. gada pavasarī, rodoties ledus vižņu sablīvējumiem un ceļoties ūdens līmenim Ventā, Ventspils novadā applūda vairākas mājas un ceļi. Ceļoties ūdens līmenim Nabas ezerā, applūda arī blakus esošais kempings "Nabīte" Kuldīgas novada Padures pagastā. 2011. gada pavasarī ledus iešana Ventā noritēja mierīgi un plūdu nebija.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: