Ventspils tiesa 8. martā izbeigusi AS "Ventspils zivju konservu kombināts" maksātnespējas procesu saistībā ar uzņēmuma maksātspējas atjaunošanu, informēja Ventspils tiesas tiesneša palīdze Anda Sēle.

12. martā Latvijas Zivrūpnieku savienība (LZS) atjaunojusi Ventspils ZKK biedra statusu organizācijā, informēja LZS prezidents Didzis Šmits.

"Šī ir ļoti laba ziņa nozarei, Ventspilij un Latvijas tautsaimniecībai kopumā. Nozare ir kļuvusi par būtisku spēlētāju, stiprāka un vēl saliedētāka, kas īpaši svarīgi, iekarojot arvien jaunus eksporta tirgus. Ventspils pilsēta ir ieguvusi 400 darba vietas. Valsts - iespēju gūt papildu ienākumus no eksporta," atzina Šmits.

"Uzņēmuma jauno akcionāru pieredzes un aktīvās darbības rezultātā ļoti īsā laikā ir izdevies atjaunot uzņēmuma maksātspēju, uzticību biznesa partneros un reputāciju tirgos. Tas ir rets gadījums Latvijā un reizē labs piemērs, kad maksātnespējas administratoru rokās nonākušu uzņēmumu nevis demontē un izpārdod, bet atjauno tā darbību," akcentēja LZS prezidents.

Jau ziņots, ka pagājušā gada jūlijā Ventspils tiesa apstiprināja starp tolaik maksātnespējīgā Ventspils ZKK īpašniekiem un uzņēmuma kreditoriem noslēgto izlīgumu, kas paredzēja, ka Ventspils ZKK sešu mēnešu laikā norēķināsies ar kreditoriem un atjaunos uzņēmuma maksātspēju.

Kopš pagājušā gada oktobra sākuma uzņēmumam ir atkal sava valde un padome, liecina "Firmas.lv" informācija.

Ventspils ZKK valdes priekšsēdētājs ir Andris Bite, valdes locekļi ir Ingus Klindžāns un Jagutils Abramovs.

Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs ir Bislans Abdulmuslimovs, padomes priekšsēdētāja vietnieks ir Jānis Endele, padomes loceklis - Juris Ziemelis.

Atbilstoši tiesā apstiprinātajam izlīgumam Ventspils ZKK īpašnieki ar kreditoriem ir vienojušies, ka kreditori piekrīt dzēst 95% no savu prasījumu summas, kā arī atsakās no līgumsoda, procentu vai nokavējuma naudas piedziņas. Dzēsto prasījumu kopsumma ir 3 654 764 lati.

Kopumā Ventspils ZKK kreditoriem sešu mēnešu laikā bija jāizmaksā 570 216 lati, bet Valsts ieņēmumu dienestam bija jāsamaksā nodokļu parāds - 162 416 lati.

Pagājušā gada maijā Ventspils ZKK kreditori pieņēma lēmumu, ka ir atceļams uzņēmuma sanācijas plāns. Tā kā sanācijas plāns netika pildīts, kreditoriem bija jālemj par citu maksātnespējas stāvokļa risinājumu.

Ventspils ZKK gada apgrozījums ir aptuveni seši miljoni latu. Uzņēmums eksportē 99% saražotās produkcijas un tiešo nodokļu veidā valstij ik mēnesi samaksā 70 000 latu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: