Atsaucoties uz vairāku ventspilnieku paustajām bažām par koku ciršanu Liepu ielā, pašvaldības iestāde „Komunālā pārvalde” informē, ka Lielās pavasara talkas laikā Liepu ielu plānots ietērpt jaunā un zaļā rotā.

Liepām, kas auga Liepu ielā, savulaik bija veikta galotņošana. Tā ir viena no nežēlīgākajām koka vainaga “veidošanas” metodēm, kad pieaugušiem kokiem tiek nozāģēta galotne un lieli zari, kā rezultātā kokiem veidojas ļoti lielas rētas, kurās attīstās trupe, tiek traucēta barības vielu padeve, strauji samazinās jauno zaru pieaugums.

Izvērtējot Liepu ielā augušo liepu stāvokli un vizuālo izskatu, Ventspils pilsētas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija pieņēma lēmumu par Liepu ielas stādījumu rekonstrukciju, darba procesā nozāģējot 23 liepas.

Taču Liepu iela bez liepām nepaliks – jau 21.aprīlī pavasara talkas laikā šeit iestādīs 39 Tilia platyphylloss platlapu liepas, kas audzētas Zaļenieku kokaudzētavā Jelgavas novadā. Liepas stādīšanas brīdī būs ar 3 – 4 m augstu vainagu un stumbra apkārtmēru 14 – 16 cm. Turpmākajos gados jaunajām liepām iecerēts veidot apaļas formas vainagus, lai radītu lielāku liepu lapu laukumu jeb „zaļo masu”, tādējādi nodrošinot Ventspils iedzīvotājiem un pilsētas viesiem vizuālu un estētisku baudījumu.

Par darbu organizēšanu, stādāmo materiālu un padomu koku stādīšanas talkā rūpēsies pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” darbinieki.

Par šīm uz citām pašvaldības aktualitātēm varat uzzināt arī ŠEIT

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: