Latvijas Basketbola līgā pie 13.panākuma tikuši Ventspils Augstskolas basketbolisti, kas viesos spraigā cīņā pieveica "Cēsis/Dārznieks" komandu. 77:75. Uzvarētājiem 19 punkti, 9 atlēkušās bumbas un trīs piespēles Kārļa Apsīša kontā.

Ventspilnieki ātri vien nonāca iedzinējos 4:11, taču spēja izlīdzināt gan mača gaitu, gan rezultātu. Pirmo ceturtdaļu savā labā tomēr noslēdza Cēsu spēlētāj (20:17), bet pēc īsās atpūtas savus plusus arī nedaudz palielināja. Līdz puslaika beigām vadība pāris reizes mainījās, cēsnieki laiku pa laikam aizbēga, ventspilnieki viņus atkal saķēra, tomēr pēc divām ceturtdaļām neliels pārsvars bija mājiniekiem – 43:37.

Trešajā ceturtdaļā spēle punkts punktā turpinājās, taču to savā labā jau izdevās noslēgt kurzemniekiem – ar bumbas triecienu grozā no augšās Klāvs Šilbergs panāca 62:61. Šilberga rokām piederēja arī pirmais precīzais metiens ceturtajā ceturtdaļā, un VeA sāka attālināties.

Ceturtdaļas vidū viesiem no Ventspils jau bija +8 (75:67), tomēr bez intrigas šajā mačā neiztika. Cēsu basketbolisti prata uz pusi samazināt sāncenšu pārsvaru un varēja paveikt vēl vairāk, taču aizmeta garām svarīgus metienus un arī atdeva ventspilniekiem atlēkušo bumbu pie sava groza. Galu galā uzvaru 77:75 izcīnīja VeA spēlētāji, kuriem tas bija 13. panākums sezonā.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: