Nedēļās pirmajā pusē laiks Latvijā būs sauss un saulains, bet nedēļas nogale būs lietaina, tomēr ne mazāk silta.

Gaisa temperatūra nedēļas gaitā pakāpeniski paaugstināsies un dienā atsevišķos rajonos sasniegs plus 25 līdz plus 28 grādu atzīmi, taču vienlaikus no ceturtdienas visā Latvijā gaidāms lietus un pērkona negaiss, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras laika prognoze nākamajai nedēļai.

Pirmdien gaidāms neliels mākoņu daudzums, kas atsevišķos rajonos nesīs īslaicīgu lietu un, iespējams, pērkona negaisu. Pūtīs ziemeļrietumu vējš ar ātrumu 3 - 8 metri sekundē. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs plus 7 līdz plus 12 grādu, bet dienā no plus 16 līdz plus 21 grādam.

Otrdien laiks kļūs siltāks, nokrišņi nav gaidāmi. Dienā gaiss iesils līdz no plus 21, plus 26 grādiem, bet piekrastē būs par pāris grādiem vēsāks.

Arī trešdien gaidāms ļoti silts laiks, kad dienā maksimālā temperatūra sasniegs no plus 22 līdz plus 27 grādiem, bet piekrastē būs nedaudz vēsāks - no plus 20 līdz plus 24 grādiem.

Sākot no ceturtdienas, laika apstākļi mainīsies. Ciklons no Ukrainas un Baltkrievijas virzīsies uz ziemeļiem un Latviju skars tā ziemeļu mala, līdz ar to jau ceturtdien mākoņu daudzums palielināsies, un dienā vietām gaidāms neliels lietus. Šī ciklona ietekme saglabāsies līdz nedēļas nogalei, tādēļ katru dienu gaidāms lietus, vietām ducinās pērkons. Naktīs mākoņi daļēji izklīdīs un lietus mitēsies. Mākoņiem aizklājot debesis, gaisa temperatūra nedaudz pazemināsies, tomēr laiks būs silts un tveicīgs, debesīm skaidrojoties, pat karsts, prognozē sinoptiķi.

Tomēr arī ceturtdien gaidāms karsts laiks - minimālā gaisa temperatūra naktī būs no plus 15 līdz plus 19 grādiem, savukārt dienā gaiss iesils līdz plus 23, plus 28 grādiem.

Arī piektdien gaidāms mākoņains un lietains, taču silts laiks. Siltu, taču lietainu laiku sinoptiķi sola arī nākamajā nedēļas nogalē.

Nākamnedēļ gaidāms arī augsts ultravioletās radiācijas līmenis. Tas tiek mērīts 11 ballu skalā, kur viens ir zemākais, bet 11 - augstākais rādītājs, kad ultravioletās radiācijas līmenis ir ekstremāls. Nākamnedēļ augstākais ultravioletās radiācijas rādītājs - 6,8 - tiek prognozēts Liepājā, taču arī citviet šis rādītājs būs virs seši.

Ultravioletās radiācijas indekss, kas tiek apzīmēts ar seši un septiņi, atbilst augstam līmenim un šādos gadījumos ir nepieciešams ievērot aizsardzību pret saules stariem, proti, saulainā laikā cilvēkiem ieteicams uzturēties ēnā, īpaši pusdienlaikā, uzmanīties ilgstoši uzturēties saulē ar atklātām ķermeņa daļām, kā arī ieteicams mugurā vilkt vieglu un gaišu apģērbu, kā arī nedrīkst aizmirst par galvassegu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: