Šobrīd veiksmīgākais Ventspils skeiteris Madars Apse Ventas Balsij pastāstīja par savu aizraušanos un novērtēja gaidāmo Ventspils ekstrēmo sporta veidu festivālu.

Kā Tev radās interese par ekstrēmo sportu? Kā dabūt āķi lūpā, lai tāds sports patiktu?

- Sāku nodarboties ar skeitbordu 2001. gadā, drīz pēc tam, kad vietējie Ventspils skeiteri man deva izmēģināt savus dēļus. Tajā brīdī biju vienlīdzīgi gan skeitojis, gan jau nodarbojies ar skrituļslidām un arī BMX. Izvēlējos skeitbordu laikam jau tāpēc, ka tas man likās vispiemērotākais un interesantākais no šiem sporta veidiem. Uz skeitborda varēja tiešām daudz iemācīties, un man ļoti piesaistīja un parāva šis dzīvesveids.

 

Ar ko jārēķinās, ja cilvēks vēlas nodarboties ar šo sporta veidu, un kas sekmēja tieši Tavu izaugsmi.

- Ne ar ko daudz. Var rēķināties ar to, ka būs jaukas un aizraujošas dienas pavadītas, mācoties ko jaunu, ātri traucoties ielās vai skeitparkos ar skeitbordu. Var teikt, ka jārēķinās ar kārtējo atkarību. Grūti teikt, kas ir tieši tas, kas aizrauj visvairāk. Droši vien katram skeiterim tas ir kaut kas savs. Vēl jārēķinās ar to, ka skeitbords ir dzīvesveids, kurā iekļaujas ceļošana, video veidošana, citu skeiteru atbalstīšana un jaunu draudzību veidošana. Man noteikti palīdzēja tas, ka ceļoju, cik vien spēju un skeitoju kopā ar cilvēkiem dažādās vietās. Tā gan mācījos jaunus trikus, gan ieguvu jaunus sponsorus.

 

Cik stilīgs ekstrēmais sporta veids šobrīd ir pasaulē?

- Tas ir diezgan stilīgs. No desmit ballēm noteikti var dot kādas astoņas. Ceļojot pa Eiropu un Ameriku, redzu, kā skeitbords attīstās un kā pilsētas pielāgoja lielajām cilvēku masām, kas jau ir atkarīgas no šī sporta veida. Daudzas pilsētas tiek apbūvētas ar parkiem un hallēm, kas tieši un netieši paredzētas skeitbordam. Šis sports ir apbrīnojams un tiešām interesants, jo viss aizsākās ielās un tur arī turpinās, tikai nu jau uz globālāk. Cik dažāda spēj būt pilsētu arhitektūra, tik pat dažāds ir arī skeitbords, jo katrs, izpildot savus trikus un veidojot videoierakstus, var izpausties dažādi, unikāli.

 

Kādi ir Tavi īpašie triki,

- To jūs varat vērtēt paši, ieejot youtube un meklējot pēc mana vārda. Man ir daži īpašie triki, kurus taisu vairāk pēc noskaņojuma un vietas piemērotības.

 

Kā vērtē iespējas trenēties mūsu sporta bāzēs un ko novēli šī Ventspilī pirmā festivāla dalībniekiem.

- Iespējas trenēties ir, un cerams, ka jaunais iekštelpu skeitparks būs kaut kas tiešām interesants un plašs. Līdz šim mums vienmēr sanācis atrast vietu, kur skeitot ziemā un viss bijis kārtībā. Festivāla dalībniekiem novēlu izbaudīt šo nedēļas nogali pa pilno un visiem uzvaru sacensībās!

 

Madars Apse darbībā!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: