Arnis Mazalis ar savu darba ikdienu pierāda kādu vispārzināmu patiesību – labus rezultātus un lielus panākumus var gūt ne tikai ar skaitu, bet arī ar prasmi. Ventspils brīvostas pārvaldē viņš vada tehnisko daļu un atbild par visiem būvniecības objektiem.

Ventspils brīvostas pārvalde katru gadu iegulda būtiskus līdzekļus ostas infrastruktūras modernizācijā un uzlabošanā. Par darbu atbildīgi trīs būvinženieri, pašu Arni ieskaitot, galvenais mehāniķis, darba drošības speciālists, apgādes darbinieks un projektu vadītājs. Tehniskā daļa rūpējas ne tikai par celtniecību, bet arī par tādiem šķietami ikdienišķiem, taču vienlaikus nepieciešamiem darbiem kā savlaicīga zālāju pļaušana. Par lielo nevaļu Arnis nesūdzas. «Labāk būt visu laiku aizņemtam, nekā sēdēt un nezināt, kur sevi likt,» viņš saka.

 

Inženiera hidroceltnieka profesija ļāvusi Arnim apvienot sevī divus mīļus darbus, kas viņam patikuši vienmēr, – jūra un celtniecība. 1998. gadā viņš sāka strādāt Ventspils brīvostas pārvaldes tehniskajā daļā. Augstskolā gūtās zināšanas papildinājis starptautiskajos semināros. Par visvērtīgāko Arnim kļuvušas apmācības starptautiskajā seminārā Japānā 2001. gadā. Jaunais speciālists Uzlecošās saules zemē pavadīja 4 mēnešus, apmeklējot dažādus šīs apbrīnojamās valsts reģionus, toskait arī bēdīgi slaveno Fukušimu. Arī pats piedzīvojis nelielu zemestrīci Kobē.

 

Visvairāk tālajā valstī Arni iespaidojušas tehnoloģijas un cilvēki. Neticamo panākumu pamatā ir bezierunu disciplīnas ievērošana, uzskata Arnis. Japānā Arnis apguva ostu būvniecības pasaules pieredzi. Viņa sapņi un ambīcijas tāpat ir saistīti ar jaunās Ziemeļostas būvniecību Ventspilī. Viņš uzskata, ka tam ir visi priekšnoteikumi, un tic, ka noteikti piedalīsies tās būvniecībā. Savukārt skeptiķiem Arnis saka tā: pirms desmit gadiem ostas attīstība aiz autoceļa tilta arī šķita nereāla, bet tagad tas jau notiek. Taču, ja viņa rīcībā būtu tik daudz finanšu līdzekļu, kā gribētos, tad viņš vispirms sakārtotu jau esošo infrastruktūru – piestātnes un citus objektus. Arnis sevi sauc par darbaholiķi un ir pateicīgs savai ģimenei un tuviniekiem par sapratni un atbalstu.

 

Arņa Mazaļa dzīves gudrības formula

*Uzklausot citus, var daudz ko iemācīties.

*Jebkurā sarežģītā situācijā var atrast pareizu risinājumu, ja uzklausa visas puses.

*Ja vairāk ieklausīsimies un dzirdēsim viens otru, atrisināsim daudzas pašreiz aktuālās problēmas.

*Gudrais vienmēr piekāpsies.

*Strīdā taisnība nekad nav tikai vienā pusē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: