Visaktīvākais darbības laiks iestājies dāņu sveču ražotnei Diana sveces, kur norit intensīvs darbs pie gada lielākā pasūtījuma – Ziemassvētku dekoratīvo sveču gatavošana. Šogad pirmo reizi Ventspils sveces varētu izdaiļot arī Krievijas Ziemassvētkus.

Kā jau tas ir iegājies, uzņēmums izsludina papildu darbinieku uzņemšanu, lai varētu izpildīt Ziemassvētku pasūtījumus. Šā gada maijā pieņemti jauni darbinieki – pastāvīgi nodarbināto skaits uzņēmumā tuvojas 200. Turklāt vasarā darbā pieņemti aptuveni 30 skolēnu. «Mēs nepiedalāmies nekādās valsts programmās, taču katru gadu piedāvājam darbu skolēniem vasaras brīvlaikā,» uzsver SIA Diana svecesvaldes loceklis Andris Treimanis.

 

Šogad uzņēmums plāno saglabāt apgrozījumu 2010. gada līmenī, kas bija ļoti veiksmīgs. Lielu pasūtījumu uzņēmums izpildīja ziemā, darba temps nav mazinājies arī vasarā. Uz jautājumu: kāpēc, apkopojot pērnā gada rezultātus, Diana Sveces nav starp lielākajiem nodokļu maksātājiem pilsētas budžetā, Treimanis optimistiski atbildēja: «Iespējams, citi palielinājuši apgrozījumu vēl vairāk nekā mēs.»

 

Pagājušajā gadā pilsētas pašvaldība pasniedza balvu sveču rūpnīcai kā lielākajam nodokļu maksātājam saskaņā ar 2009. gada rezultātiem. Treimanis uzskata, ka pilsētas dome tādējādi atzīmējusi uzņēmuma stabilo darbību krīzes gados.

 

Uzņēmuma specifika ir tāda, ka tam visu laiku ir jāapsteidz laiks. «Tagad mēs ražojam sveces Ziemassvētkiem, bet domājam jau par nākamā gada vasaru,» skaidro Treimanis. Uzņēmuma dizaineri gatavo savas produkcijas katalogu 2012. gadam. Savukārt sveču fabrikas cehos valda Ziemassvētku noskaņojums – tiek lietas sveces jaunos, šim gadam aktuālos svētku toņos un formās.

 

Vislielākais pieprasījums pēc svecēm ir gada beigās – dziļā rudenī un ziemā. Ventspilī saražoto sveču galvenais apjoms aizies uz Dāniju un citām Skandināvijas valstīm. Šajā tirgū tradicionāli pieprasītas ir klasiskās sveces. Latvijā tiek pārdotas sveces ar Ziemassvētku motīviem un nākamā gada simboliem. Skandināvus īpaši nesaista sveces Austrumu horoskopa simboliku, toties labprāt izpērk baismīgās sveces pirms Helovīna. Šogad uzņēmums Diana Sveces cer paplašināt savu produkciju tirgu Vācijā un pirmo reizi nosūtīt sveces uz plašo Krievijas tirgu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: