28. septembrī plkst. 13.00 un 16.00 Latvijas Nacionālais teātris izrādīs dramaturģes Ances Muižnieces lugas “Divas pasaules” iestudējumu teātra namā “Jūras vārti”.

Izrāde piedāvā versiju, kas notiek, kad tiek pretnostatītas divas pasaules – rakstnieku izdomāti tēli un viņu autori, grāmata un tīmeklis, pusaudži un vecāki. Vai tās var mierīgi līdzpastāvēt? Vai neizbēgami gaidāma pasauļu sadursme?

Lomās: Lāsma Kugrēna vai Indra Burkovska, Jana Ļisova, Normunds Laizāns un Uldis Siliņš. Radošā komanda: režisors Jānis Znotiņš, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Pamela Butāne, gaismu māksliniece Lienīte Slišāne.

Annas Brigaderes un Jāņa Jaunsudrabiņa darbus sāk aizmirst, tos lasa aizvien mazāk. Pamazām viņi no klasiķiem kļūst par nevienam nevajadzīgām fosilijām, kas klīst pa digitālo kapsētu. Taču Jaunsudrabiņam dzimst ģeniāls plāns – ja Anneli un Janci izdotos atdzīvināt, abi grāmatu tēli kļūtu pamanāmi un atpazīstami, un arī viņu autorus tādējādi atkal atcerētos.

Par izrādes ideju stāsta režisors Jānis Znotiņš: "Šo autoru darbos slēpjas kāds mūsu kods, ko ir vērts nepazaudēt un kas mūs padara par to, kas mēs, latvieši, esam. Bieži tiek teikts, ka režisoriem savas izrādes ir kā bērni, aktieriem – lomas, taču rakstniekiem – pašu radītie varoņi. Daļa taisnības tajā ir, un izrādē mēs to apspēlējam līdz visdziļākajiem slāņiem. Nav nozīmes, kurš ko ir radījis, jo tajā brīdī, kad esi devis dzīvību, ir jāsāk par to rūpēties un uzticēties. Arī mums, pieaugušajiem, vajadzētu vairāk uzticēties jauniešiem, jo viņi būs tie, kas veidos mūsu Latviju nākotnē."

Izrādi Ventspilī finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Ventspils valstspilsētas pašvaldība.

Biļetes iegādājamas biļešu tirdzniecības tīklā “Biļešu paradīze”, kā arī koncertzāles “Latvija” kasē un no 29. augusta arī teātra namā “Jūras vārti”.

Informējam, ka publisko pasākumu laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un publicitātei tiks veikta fotografēšana un/vai video filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti teātra nama “Jūras vārti” mājas lapā un sociālajos kontos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: