Ventspils pilsētas ziedošo rotu, kā ik katru gadu, arī šovasar papildinās skaistās puķu piramīdas, ziediem piepildītās puķu kastes un iekaramie trauki. PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” uzsācis to izvietošanu un uzstādīšanu pēc P/i “Ventspils Komunālā pārvalde” pasūtījuma.

Tuvojoties vasaras saulgriežiem, krāšņo tulpju burvību pilsētā sāk aizstāt vasaras ziedu stādījumi. Šonedēļ dažādās pilsētas vietās tiek uzstādītas 19 vasaras puķu piramīdas, kas bagātīgi rotātas ar begonijām, balzamīnēm, verbenām un pelargonijām. Tāpat pilsēta tiks rotāta arī ar 178 puķu kastēm un 175 iekaramiem puķu traukiem, kuros šovasar dominēs pelargonijas, begonijas, verbenas, petūnijas, kalibrahojas, nokarenās pļavu zeltenes, kā arī graudzāles, puķu tabakas un lobēlijas. Iekaramie puķu trauki tiks izvietoti Pārventas centrā, Raiņa ielas, Jūras ielas un Ģertrūdes ielas krustojumos, Andreja ielā, Lielajā prospektā un daudz kur citur pilsētas ielās. Ziedu uzturēšanu visu sezonu nodrošinās PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts”.

Vasaras ziedu tērpu ir ieguvušas arī deviņas ziedu skulptūras jeb topiāriji, kas grezni rotātas ar 27 890 vasaras puķu stādiem, kā leduspuķēm, kalocefāļiem, krustainēm, samtenēm, iresīnēm un verbenām.

Tāpat P/i “Ventspils Komunālā pārvalde” jau laikus gatavojas krāšņam tulpju plaukumam nākamā gada sezonā. Pašvaldības iestāde ir izsludinājusi publisko iepirkumu par 126 268 sīpolpuķu sīpolu piegādi Ventspilī, lai pilsētas dobes rotātu ar agrām tulpēm, agrām pildītām, bārkšainām, triumfa, darvina, lilijziedu, kaufmaņa, grega un vēlām tulpēm, trompešu, lielvainadziņa, atliektām un botāniskām narcisēm, kā arī krokusiem, hiacintēm, muskarēm, fitilārijām un gataviem miksiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: