Iestājoties siltākiem laikapstākļiem ir uzsākta Ventspils pludmales sagatavošana peldsezonai, uzstādot dažādus pludmales aprīkojumus. Šogad oficiālais peldsezonas sākums ir 15. maijs, un tas ilgs līdz pat 15. septembrim.

Lai Ventspils Zilā karoga pludmales apmeklētāji vasarā varētu baudīt patīkamu atpūtu labiekārtotā jūras krastā, Ventspils pludmalē pakāpeniski ir uzsākta pludmales aprīkojuma izvietošana, kas apmeklētājiem ir pieejama bez maksas. Sakārtojot pludmales infrastruktūru, ir uzsākta ieejas laipu, atpūtas koka soliņu, atkritumu urnu, veloturētāju, dušas iekārtu, sabiedrisko tualešu, glābšanas aprīkojuma un citu inventāru uzstādīšana. Arī citās publiskās Ventspils peldvietās un atpūtas vietās tiks uzstādīts gan inventārs, gan arī sabiedriskās tualetes, kā Būšnieku ezerā, Staldzenes pludmalē, kā arī atpūtas vietā pie Ventas Ābolu ielas galā.

Izvietojot pludmales aprīkojumu, tieši koka ieejas laipu uzstādīšana ir vislaikietilpīgākais process, jo ziemas periodā, vējaino laika apstākļu dēļ, ieejas vietām tiek aizpūstas ar smiltīm pat 2 metru augstumā, tādēļ vispirms ir jāveic šīs smilšu kārtas noņemšana ar smago tehniku.

Ventspils pludmale ir pieejama arī cilvēkiem ar invaliditāti un senioriem. Vides pieejamības nodrošināšanai pludmales sezonā pie ieejas Nr.6 tiek uzstādīta specializēta pārģērbšanās kabīne, kurā ir paplašināta kabīnes ieeja un uzstādīta grīda ērtai iebraukšanai ar ratiņkrēsliem. Pārģērbšanās kabīnē ir uzstādīts speciāls papildus aprīkojums – rokturis un soliņš. Savukārt lai nodrošinātu iespēju vājredzīgiem cilvēkiem salasīt kartes informāciju par Ventspils pludmali, tiks izvietotas taktilās kartes pludmales ieejas stendos, kuru pamatnē ir iestrādāts reljefs, atvieglojot informācijas uztveršanu ar taustes palīdzību.

Līdz ar peldsezonas sākumu Ventspils pludmalē darbu sāks arī Ventspils pašvaldības policijas pludmales glābšanas dienests.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -2
    Persona 13.04.2023, 14:44:56

    Un te norakt var?
    Tad kāpēc pie mola netiek noraktas smiltis, bet tikai savāktas?

  • -3
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 13.04.2023, 17:18:31

    Labdien! Nav īsti saprotams jautājums, jo pludmales smiltis tiek raktas arī pie Dienvidu mola, kas tiek vestas prom uz kapiem, bērnu rotaļu laukumiem un citur, kur tas ir nepieciešams. Taču pilnībā norakt kāpu un aizvest smiltis prom no mola nav iespējams. Smilšu pārvietošanās un kāpas augšana Dienvidu mola rajonā pēdējo desmit gadu laikā ir bijusi sarežģīta problēma to risināšanā. Tās pētīšanā ir tikuši iesaistīti vairāki profesori un zinātņu doktori, taču konkrēts risinājums smilšu apturēšanai līdz šim nav atrasts. Ar dažādiem paņēmieniem ir mēģināts veicināt smilšu uzkrāšanos kāpas ieplakās, taču tas neaptur vējā pūsto smilšu apstādināšanu un smiltis tiek pārpūstas uz Dienvidu mola braucamās daļas un ostā. Ventspils Komunālā pārvalde un atbildīgie dienesti cenšas darīt visu iespējamo, lai šo brauktuvi attīrītu no sapūstām smiltīm.

  • 0
    Gārfilds 16.04.2023, 11:42:43

    Ņem šķepeli un atroc.

  • 0
    Larijs Kukarans 16.04.2023, 19:29:48

    Cik es atceros no savas bērnības,un vēl jaunības,agrāk šitā smiltis nesapūta,un akmeņi sākas tikai pie aizliegtās zonas.Tagad viss ir salaists dēlī,pat profesori netiek skaidrībā:)

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 17.04.2023, 11:09:33

    Tā gan ir taisnība, jo pirms 50 gadiem smiltis netika pūstas uz pludmales ieejas celiņiem, bet gan uz pilsētas pusi pa Medņu ielu līdz pat Loču ielai. Vēja ietekmē pēc zvejas ostas darbnīcu un viesnīcas uzcelšanas tika izmainīta smilts pārvietošanās, tādēļ sāka veidoties kāpas pie ieejas. Šobrīd vienīgais risinājums ir ik gadu veikt pludmales ieeju atrakšanu ar smago tehniku.

  • -3
    Marta P 17.04.2023, 16:12:11

    Jā, jā! Tagad dome samainījusi kā vējš pūš. Vareni tie domes cilvēki! :D

    Pašam smiekli nenāk, kad šitā raksti?

  • 0
    ventspilnieks 36,7 17.04.2023, 18:49:23

    MartaP
    Protams, ka dome. Neviens no kosmosa tur neuzcēla molu un neveica apbūvi :D
    Kur tagad ir jahtu osta, bija kāpas, Kūravu dīķis pavasaros tecēja uz jūru pa Medņu ielu. Nu un Pārventā vienā vietā mazbānīša sliežu ceļš jau ieskalots jūrā.
    Mācies no mums Ventspili :D

  • 0
    reku 17.04.2023, 14:25:46

    Interesanti,kā cilvēki nokļuva pie jūras visus tos gadus,kamēr nebija izveidotas laipas?

  • 0
    Larijs Kukarans 17.04.2023, 16:18:58

    Tas ir miglā tīts pasākums,un no ļaužu atmiņas dzēsts:) Ar kājām ar kajām tur tikām.Un gājām uz aizliegto zonu pudeles un visus pārējos importa atkritumus lasīt,kas no kuģiem izsviests ūdenī nu ko kriev zoļļ nebi paspējuš savākt:) vo bi laik:)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: