15. novembrī, Ventspils Lielajā laukumā ir ieradusies galvenā un lielākā Ziemassvētku egle, kas kopā ar visiem rotājumiem pilsētā tiks iedegta 26. novembra vakarā. Ventspils Komunālā pārvalde sadarbībā ar PSIA ''Ventspils Labiekārtošanas kombināts'' 17 metrus garo un kuplo Ziemassvētku egli šogad izraudzīja Zūru mežniecībā starp Tārgali un Pilteni.

Egles transportēšana no mežniecības uz Lielo laukumu tiek uzticēta Labiekārtošanas kombinātam, kas izmanto speciālu tehniku.

Lielais laukums atrodas pilsētas centrālajā daļā, kas ir galvenā svētku svinību norises vieta. Šeit grīdas segumā ir speciāli iebūvēta pamatne, kas paredzēta lielizmēra eglēm, tādēļ šogad un arī turpmākos gadus pilsētas centrālā egle ik ziemu mājos iepretim Ventspils Mūzikas vidusskolai un koncertzālei ''Latvija''. Galveno svētku noskaņu palīdzēs radīt pēc Komunālās pārvaldes pasūtījuma dekorētās egles Lielajā laukumā, Rātslaukumā, pie Ventspils valstspilsētas domes, Bērnu pilsētiņā un Pārventas bērnu parkā ''Fantāzija'', Pārventas centrā Lidotāju – Talsu – Tārgales ielu krustojumā. Arī Tirgus laukumā tiks dekorēta egle, ko veiks Ventspils tirgus, kā arī Olimpiskā centrs ''Ventspils'' uzstādīs egles centra teritorijā un Piedzīvojumu parkā.

Pilsētā pakāpeniski tiek veikta arī Ziemassvētku rotājumu un dekorāciju izvietošana. Pilsētas kokos tiek izkārtotas ap 3200 spuldzīšu virteņu, kuru kopgarums sastāda teju 38,5 km. Iemīļotās Austrumu zodiaka zīmes atradīsies Lielajā prospektā, bet Lielajā laukumā tiks uzstādīta jauna dekoru grupa ''Bungas'', līdzās ''Truša'' zodiakam, kas būs 2023. gada simbols. Šogad pirmo reizi tiks dekorēta arī Annas iela, virs ielas izkarot ''Sniega bumbas'', ko būs apgleznojuši Ventspils Mākslas skolas audzēkņi, kā arī izgaismotas egļu skuju virtenes. Ziemassvētku dekorācijas rotās arī pilsētas apgaismojuma stabus dažādās vietās pilsētā, kā arī Pārventā.

Arī vairākas pilsētas pašvaldības iestādes un kapitālsabiedrības uzstādīs rotājumus un dekorācijas to teritorijās, tādejādi kopīgiem spēkiem veidojot svētku mirdzumu un noskaņu. Par tradīciju ir kļuvusi arī pašu ventspilnieku iesaistīšanās noskaņas radīšanā, pie savām privātmājām, uzņēmumiem vai veikaliem izvietojot svētku rotājumus.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -1
    Pilsēta 15.11.2022, 12:41:12

    Es jau sabijos, kas pa sarkanbaltsarkaniem svētkiem bez egles.

  • -1
    Elviss22 15.11.2022, 12:43:33

    Pieklājīgāk būtu, ja egli uzstādītu pēc VALSTS SVĒTKIEM.

  • -11
    Kristiāna 15.11.2022, 13:40:01

    Pieklājīgi būtu nesūkstīties par to, ka pilsēta tiek saposta svētkiem, bet te nu mēs esam! Saprastu, ja sūdzētos par to, ka tiek sadegti rotājumi, bet par to, ka sāk sagatavošanās darbus? Pēc nedēļas jau Advente, pa kuru laiku tad lai visu sagatavo, lai ar Adventi var iedegt pilsētā gaismas?

  • -9
    ventspilniece 15.11.2022, 15:04:01

    Malači , tiešām līdz 1.Adventei laika maz . Bet eglīšu uzstādīšanai un sapošanai vajadzīgs laiks . Pilsēta jau glīti saposta LV svētkiem .
    Tagad var domāt par ziemas dekoriem .
    Tā jau ir , kā saka ; latvietim tas dabā , ka tikai pakasīties , izrādīt savu neapmierinātību . Labāk priecātos par visu skaisto .
    Mums pilsēta vienmēr glīti sakopta , ziedos , dekoros .
    Pilsēta jau nav liela . Paldies par visu skaisto un glīto !

  • 0
    ventspilnieks 36,7 15.11.2022, 17:38:05

    Kad būs mākslīgais sniegs? Lembergs taču var! :D
    Tā egle tajās betona flīzēs izskatās nožēlojami, kur viņai tāds likten's :(

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 15.11.2022, 17:56:21

    Labi,ka vismaz atsaites attapušies izmantot.Liekas,jau pagāšgad bija.

  • 0
    Izkliedē Miglu 16.11.2022, 13:13:26

    Ceru, ka nebūs katrā pilsētas nostūri izliktas nocirstas egles. Neuzskatu, ka vajag tik daudz egles pilsētā. 1 vai divas egles un viss. Parējās vietas, kur lika var jau mūsu mākslinieki kaut ko radoši citu izdomāt. Zinu cik skaistas tas īstas egles ir, bet mūsu ciematiņā tas nav vajadzīgs. lieka resursu (koku) izšķērdēšana. tā jau mūsu meži izcirsti... Ideālā variantā būtu stādītas egles, bet visur jau tas nav iespējams...

  • -5
    Marta P 16.11.2022, 14:20:53

    Egles jau drīkst cirst zem elektrolīnijām, grāvjos, jaunaudzēs -tur tas pat ir vēlams, jo tā pat tiks izzāģētas. Un ja šajā gadījumā tas rada tik lielu prieku ventspilniekiem - kāpēc ne!? Manuprāt ir jābūt arī rotājumiem, eglēm, kam priecīgam šajā laikā, jo tas rada svētku noskaņu un mazina drūmo noskaņojumu.

  • 0
    reku 16.11.2022, 14:34:44

    Šī 17-metrīgā egle jau noteikti izaugusi zem kādas elektrolīnijas...grāvī...jaunaudzē!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: