Atbalstot iniciatīvu par izcilā fotogrāfa Viļa Rīdzenieka piemiņas iemūžināšanu, Ventas Balss ķeras pie fotobankas izveides, kurā tiks saņemti un uzglabāti nozīmīgākie un laimīgākie fotomirkļi no ventspilnieku dzīves.

2025. gadā apritēs 115 gadi kopš izcilā latviešu fotogrāfa Viļa Rīdzenieka pirmā fotosalona atklāšanas. Zīmīgi, ka viņa pirmais fotosalons Konkurence tika atklāts tieši Ventspilī, Kuldīgas un Raiņa ielas stūrī, 1910. gada 1. novembrī. Pašlaik pilsētā tiek apdomāta iecere iemūžināt fotogrāfa piemiņu pieminekļa vai citā formātā. Savukārt Ventas Balss nolēmusi par godu šim datumam izveidot fotobanku jeb e-krātuvi, lai saglabātu zīmīgākos notikumus ventspilnieku dzīvē. Redakcija vērsīsies pie aktīviem un mūsu pilsētā pazīstamiem iedzīvotājiem ar lūgumu sūtīt fotogrāfijas ar viņu dzīves svarīgākajiem un laimīgākajiem mirkļiem. Fotobanka ir tikusi pie pirmajiem noguldījumiem, kas saņemti no divām mūsu pilsētā pazīstamām dāmām – uzņēmējas, finanšu un grāmatvedības kompānijas PB Finanses īpašnieces Agneses Pastares un Mūzikas bibliotēkas vadītājas Ingas Aulmanes.

Agnese ir ļoti daudzpusīga, viņai ir sasniegumi dažādās jomās. Šogad Ventspils dome piešķīra Agnesei Pilsētas balvu par ieguldījumu saimnieciskajā un kultūras attīstībā. Viņai ir vairāk nekā 20 gadu pieredze pakalpojumu sniegšanā grāmatvedībā, finanšu analīzē, nodokļu konsultācijās, banku un nekustamā īpašuma jomā. Tikpat atpazīstama Agnese Pastare ir arī citā jomā – fotografēšanā. Viņas fotodarbi piedalās prestižās starptautiskās izstādēs un galerijās. Fotobankā Agnese Pastare ieliek fotogrāfiju, kas tapusi uzreiz pēc Pilsētas balvas saņemšanas. «Kopā ar mani bija mana ģimene un mani draugi,» saka Agnese. Attēlā viņa iemūžināta kopā ar dēliem – 11-gadīgo Ernestu un 24 gadus veco Eduardu.

Ingu Aulmani daudzi ventspilnieki pazīst no mūzikas popularizēšanas jomas. Kopā ar pazīstamo mecenātu Raulu Vēliņu Inga ir viena no Rīdzenieka pieminekļa tapšanas autorēm. Ventspilnieku laimīgo mirkļu fotobankai viņa atsūtījusi sev ļoti svarīgu fotogrāfiju, kurā iemūžināta pašā sava dzīves ceļa sākumā. Fotogrāfijā redzama viņas mamma un tētis, kuri ar lielu mīlestību tur rokās savu pirmdzimto – meitu Ingu. «Tas ir sākums. Divi laimīgi cilvēki sagaidījuši savu pirmdzimto, ventspilnieci. Šajā foto redzu visu – ticību, cerību un mīlestību,» Inga komentē foto no ģimenes albuma.

Ja kāds ventspilnieks vēlas sniegt savu ieguldījumu fotobankas izveidē, savu fotogrāfiju var sūtīt galvenā redaktora vietniecei Oksanai Āboliņai uz e-pastu: oksana@ventasbalss.lv, sniedzot nelielu aprakstu, kāpēc tieši šis dzīves mirklis šķiet svarīgākais un laimīgākais. Fotobankā iesūtītās fotogrāfijas tiks publicētas Ventas Balsī.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Covid 19-24.ventspils.lv 21.11.2022, 15:38:09

    Tagad visi sūtīsim savas bērnības bildes?
    Arī tās,kur plikiņi uz lāčādas?
    Kuras publicēs un kuras ne?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: