Lai veicinātu tekstila atkārtotu apriti un paplašinātu šķirošanas iespējas, pašvaldības SIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts'' sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA ''Eco Baltia vide'' Ventspilī nodrošina iespēju nodot lietotus, bet vēl lietojamus tekstila materiālus, kas ir izmantojami pārstrādei vai otrreizējai lietošanai.

Specializētie konteineri tekstila šķirošanai uzstādīti atkritumu šķirošanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a. Konteineros iedzīvotāji aicināti ievietot tekstilizstrādājumus, kas dažādu iemeslu dēļ vairs netiek izmantoti, taču joprojām ir derīgi lietošanai: apavu pārus (vēl nēsājamus, tajā skaitā gumijas un ziemas zābakus, sporta apavus u.c.); visa veida apģērbu neatkarīgi no materiāla (kreklus, bikses, jakas, kleitas, svārkus, mēteļus, šalles, cimdus u.tml.); mājas tekstila izstrādājumus (dvieļus, aizkarus, galdautus, gultas veļu u.c.); jostas un somas.

Tā kā tekstilizstrādājumi paredzēti atkārtotai apritei, otrreizējai lietošanai un pārstrādei, tiem jābūt tīriem, sausiem, bez specifiskas smakas un bez ievērojamiem bojājumiem, piemēram, lieliem caurumiem un plēsumiem, ja vien tie nav rūpnieciski radīti. Gadījumā, ja tekstilizstrādājumi bijuši saskarē ar sadzīves ķīmiju, motoreļļām un citām vielām, ir mitri un sapelējuši, saplēsti un sadriskāti, tie jāizmet kopā ar sadzīves atkritumiem. Tas attiecas arī uz auduma un apģērba atgriezumiem.

Pirms ievietošanas konteinerā tekstilmateriāli jāsapako ūdensnecaurlaidīgā maisā, kas pēc tam stingri jāaizsien, lai pasargātu no mitruma un putekļiem transportēšanas laikā.

Jautājumu gadījumā aicinām rakstīt e-pastā vlk@ventspils.lv vai zvanīt pa tālr. 63626920.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: