Pēc Līgo svētkiem noslēgsies pavasarī uzsāktie Tilta dārza labiekārtošanas darbi, kas tika veikti pēc p.i. ''Ventspils Komunālā pārvalde'' pasūtījuma.

Tilta dārzs ir viens no iecienītajiem parkiem Ventspilī, kas atrodas Sarkanmuižas dambī pie Labā krasta tilta apļa. Vairāk kā trīs hektāru plašo parku ir iecienījuši daudzi iedzīvotāji, kuri vakaros bauda nesteidzīgas pastaigas, tādēļ tika lemts par nepieciešamību parkā veikt dažādus infrastruktūras labiekārtošanas darbus.

Pavasarī tika uzsākta 600m2 nolietotā gājēju celiņa seguma atjaunošana, pārbūvējot segumus ar esošo betona bruģakmeni. Atjaunotie gājēju ietves posmi ir izveidoti gludi, bez nelīdzenumiem, tādēļ to būs patīkami izmantot aktīvās atpūtas cienītājiem – skrituļotājiem un velosipēdistiem. Labiekārtošanas darbu ietvaros arī tika veikta atpūtas soliņu nomaiņa, uzstādītas deviņas jaunas atkritumu urnas, kā arī tika izņemti novecojošie krūmu stādījumi, tā vietā iestādot jaunus krūmaugus un veicot apzaļumošanas darbus.

Turpmākos divos gados tiek paredzēta atlikušo 1600m2 betona bruģakmens celiņu atjaunošana, jaunu stādījumu ierīkošana un energoefektīva LED apgaismojuma uzstādīšana, lai uzlabotu iedzīvotāju drošību parkā diennakts tumšajā laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: