Ventspils turpina ikvienu valdzināt ar bagātīgo ziedu šarmu, pilsētvidi papildinot ar krāšņajām puķu kastēm, kuras šonedēļ tiek izvietotas uz ielu barjerām, pēc tam uzstādot iekaramos puķu podus un smaržīgās vasaras ziedu piramīdas.

Pilsētā tiek uzstādītas kopumā 226 puķu kastes, kuras siltajās vasaras dienās priecēs ventspilniekus un pilsētas viesus. Tās ir izvietotas Kuldīgas ielas un Jūras ielas, Ganību ielas un Platās ielas, kā arī Ganību ielas un Kārļa ielas krustojumos, Brīvības ielā un Talsu ielā, uz Vidumupītes tilta, Pārventas centrā, Kuldīgas ielā pie Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas un arī Inženieru ielā pie Ventspils Augstskolas. Pēc puķu kastu izvietošanas pilsētvidē arī tiks uzstādīti iekaramie puķu podi, kas radīs papildu vasaras noskaņu. Puķu kastes un podus rotās 3 242 dažādu šķirņu un krāsu puķes, kā begonijas, balzamīnes, dālijas, dihondras, kalibrahojas, lavandas, lobēlijas, pelargonijas, pļavas zeltenes, petūnijas, rudbekijas, sarzāles, sunīši un verbenas.

Šonedēļ arī tiks izvietotas 23 vasaras piramīdas, kuras rotās 4 936 smaržīgas vasaras puķes kā begonijas, kalocefāles, skaistnātrītes blūmas, dālijas, Itāļu salmenes, ipomejas, pelargonijas, samtenes un verbenas.

Šovasar Ventspils puķu dobes rotās kopumā 93 868 vasaras puķes – agerātes, balzamīnes, begonijas, cinijas, dālijas, eiforbijas,kalibrahijas, kalibrahijas, kosmejaslauvmutītes, leduspuķes, lobēlijas, lobulārijas, pelargonijas, pelēkās krustaines, petūnijas, rudbekijas, salvijas, samtenes, sunīši, verbenas, zeltnātrītes un citas puķes. Savukārt 87 puķu podos grezni mājos 1 126 augu stādi. Maijā veiksmīgi arī noslēdzās Ventspils Komunālās pārvaldes organizētais iepirkums par vairāk nekā 150 tūkstošu sīpolpuķu piegādi 2023. gada pavasara ziedu sezonai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: