Jau šajā svētdienā startēs Latvijas čempionāts motokrosā, kurā par tituliem gan individuāli, gan komandu vērtējumā cīnīsies motoklubs Rodeo, turklāt lielās sezonas starts paredzēts Ventspils līdzjutējiem tuvākajā trasē – Aizputē.

Kā allaž, pirms sezonas Rodeo komandā notikušas pārmaiņas, kuras šoreiz gan vairāk var saukt par rokādēm – sportisti maina klases, izaugot no mazajiem mocīšiem, vai kādu taktisku apsvērumu dēļ. Būtiskākās izmaiņas piedzīvojušās tieši prestižākās klases. Toms Macuks pēc vairākām gan Latvijā, gan starptautiskā līmenī veiksmīgām sezonām MX1 klasē, šajā pārsēdisies uz MX2 klases braucamā, toties Kristers Drevinskis startēs tieši MX1 klasē.

Ja pāris pēdējas sezonas Covid-19 pandēmijas un aizliegumu dēļ drīzāk atgādināja sprinta skrējienu, tad tagad kalendārs ir pavisam ritmisks. Pirmais posms jau šajā svētdienā – 17. aprīlī – notiks Aizputē, bet pārējie posmi paredzēti 8. maijā Apē, 5. jūnijā Dobelē, 21. augustā Alojā un 18. septembrī Cēsīs.

Rodeo komanda Latvijas čempionātam iesildījusies ar dalību divos citos mačos. Vispirms vairāki braucēji devās uz Latvijas Nacionālā kausa 1. posmu Saldus novada Pilsblīdenes mototrasē, kas pulcināja ļoti kuplu sportistu skaitu. Cīnoties ar lietuviešu, igauņu un somu sportistiem, Toms Macuks izcīnīja pirmo vietu MX Pro klasē. Tomass Šaicāns, kurš ir viens no tiem, kurš šosezon pārkāpj uz jaudīgāku braucamo, tajā bija sestais, bet Ansis Anševics ierindojās 12. vietā. 85cc vecāko zēnu grupā Ralfs Spila izcīnīja piekto vietu, bet Sebastians Olsens jaunāko braucēju grupā bija astotais. 65cc vecāko bērnu grupā Jonatans Rjabovs ieņēma sesto vietu, bet jaunākais kluba sportists Rudolfs Spila izcīnīja astoto.

Aizvadīts arī 1. Latvijas čempionāta posms amatieru un veterānu klasēs, ko tā pat uzņēma Pilsblīdenes mototrase, šoreiz sportistus sagaidot ar, maigi sakot, mainīgiem pavasara apstākļiem, jo netrūka ne lietus, ne sniega, ne biezas miglas un zobainas saulītes. Mainīgie laika apstākļi padarīja šo posmu par pietiekami sarežģītu un dubļainu. Iespēja parādīt savu meistarību tika dota arī Pro klases braucējiem, kuriem bija izveidota atsevišķa grupa. Savu meistarību nodemonstrēja Drevinskis, uzvarot abos braucienos. Anševics bija stabilākais MX18+ klasē – 1.vieta. Starp Kvadru veterānu klases braucējiem Viktors Vaskis izcīnīja otro vietu . MX 50+ klasē otro vietu sev sarūpēja Arvis Sanders.

Latvijas motokrosa čempionāts

17. aprīlis Aizpute
8. maijs Ape
5. jūnijs Dobele
21. augusts Aloja
18. septembris Cēsis
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: