Šovakar vējš Ventspilī brāzmās sasniedzis ātrumu 33 metrus sekundē, turklāt gandrīz visu dienu turpinās arī snigšana, tāpēc pilsēta lūzuši daudzi koki, kas ne tikai aizšķērsoja ielas, bet arī uzkrita automašīnām.

Komunālā pārvalde ziņoja, ka spēcīgāko brāzmu laikā tika piefiksēti 22 nogāzti koki dažādās vietās – Katoļu ielā 34, Sarkanmuižas dambī, Reņķa dārzā, Kuldīgas ielā, Amatnieku laukumā, pie uzpildes stacijas “Circle K”, u.c, bet ventspilnieki turpināja ziņot par nolūzušiem kokiem. Dažos gadījumos koki uzkrita blakus novietotām automašīnām un arī bloķēja satiksme (piemēram, Riņķu ielā un Viļņu ielā). Operatīvā dienesta GalantusGardens divas brigādēs sadarbojoties ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, lai zāģētu un likvidētu nolūzušos kokus. Spēcīgajā vējā cietušas arī ceļazīmes un luksoforu sekcijas.

Liepājas ostā vēja ātrums brāzmās sasniedzis 27 m/s, Liepājas galvenajā novērojumu stacijā - 23 m/s. Valsts lielākajā daļā ceturtdien bijušas brāzmas līdz 15-20 m/s, tai skaitā 17 m/s Rīgas centrā un 20 m/s Daugavgrīvā.

Valsts lielākajā daļā snieg un puteņo, daudzviet stipri, Kurzemes rietumos plosās sniegavētra. Redzamība putenī vietām var būt mazāka par 50 metriem. Braukšanu apgrūtina arī apledojums un sniega sanesumi, ceļus var aizšķērsot lūzuši koki.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: