14. jūnijā ap plkst. 21.40 Ventspils novadā, Popes pagastā tika apturēts transportlīdzeklis ''Audi'', kura vadītājs pārvietojās nepārliecinoši. Valsts policija Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas apturēja autovadītāju, bet viņš nepakļāvās policijas darbiniekiem un neuzrādīja dokumentus.

''Audi'' vadītājs turpināja nepakļauties vairākkārtējām Valsts policijas darbinieku likumīgām prasībām – neatklāja savu identitāti, atteicās izkāpt no transportlīdzekļa, atteicās veikt alkohola pārbaudi, kā rezultātā viņam tika uzlikti roku dzelži. Visbeidzot, noskaidrojot nepieciešamo informāciju un vīrieša personību, konstatēts, ka viņam ir spēkā transportlīdzekļa vadīšanas tiesību aizliegums, kas piemērots Uzturlīdzekļu garantijas fonda likuma kārtībā.

Vēlāk vīrietis piekrita veikt alkohola pārbaudi un konstatēts, ka viņš nav atradies alkohola reibumā. Pret vīrieti ir uzsākti divi administratīvo pārkāpumu procesi.

Saskaņā ar Administratīvo sodu likumu par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā, par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu vai amatpersonas darbības traucēšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai līdz 700 eiro.

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu, ja ir spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 40 eiro apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -5
    Kriska 17.06.2021, 09:19:47

    Interesants brīdinājums- sēžot savā auto - valsts valodas lietošanas jomā. Sēžot savā virtuvē arī jālieto tikai valsts valoda?

  • 0
    Artis no Puzes 17.06.2021, 13:28:49

    Divreiz gadā uz Popi gāja autobuss... Aizbraucu pie draudzenes..

  • -2
    mernigors 17.06.2021, 17:40:26

    Ar šādu iemeslu var apturēt jebkuru braucošu TL. Un interesanti, nebija lietojis neko. Bet vadītāja apliecību anulēja par neko. Dīvaina valsts un brīnāmies, ka vadītājs nekomunicē... Roku dzelži, nepakļaušanās, vēl vajadzētu necieņas izrādīšanu, dzeltenās zvaignes uzšuvi, ādas krāsas un valodas ierobežojumi....

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: