Lai ventspilnieki varētu droši izmantot pilsētas āra trenažierus, bērnu rotaļu laukumus un to iekārtas, sertificēti speciālisti veica risku novērtēšanu, atzīstot laukumus un iekārtas par drošām ekspluatācijā.

Ventspils p/i ''Komunālā pārvalde'' ir veikusi riska novērtējumu visiem rotaļu laukumiem un āra trenažieriem, piesaistot zinošus un sertificētus speciālistus. Visi rotaļu laukumi un āra trenažieru laukumi, kuri atrodas pilsētā, tika atzīti par drošiem un lietojamiem. Šie laukumi ir reģistrēti Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) mājaslapā ''Publisko spēļu un rekreācijas laukumu'' reģistrā.

Interesanti, ka šobrīd PTAC reģistrā Latvijā ir reģistrēti 32 rotaļu laukumi un āra trenažieru novietnes, un tieši Ventspilī atrodas lielākā daļa no tām - kopumā 25 laukumi.

Atsaucoties uz PTAC un sertificētu speciālistu ieteikumiem, iekārtu drošums nepasargā no traumām, ja netiek ievērota drošība. Vecākiem tiek lūgts bērnus iepazīstināt ar drošības prasībām un noteikumiem, bērnam atrodoties un spēlējoties rotaļu laukumos.

P/i ''Komunālā pārvalde'' aicina iedzīvotājus nekavējoties informēt, ja rotaļu laukumos tiek konstatēti kādi bojājumi, zvanot uz tālr.: 63624269 (darba dienās, darba laikā), rakstot e-pastā kom.parvalde@ventspils.lv, vai sazinoties https://www.facebook.com/komunalaparvalde/, lai operatīvi tos novērstu, nodrošinot mazajiem ventspilniekiem un pilsētas viesiem drošas rotaļas pilsētas rotaļu laukumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: