Ventspils pilsētas dome augustā vidū sadarbībā ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu "BIOR" veikusi ventspilnieku iecienītāko atpūtas vietu kontroli un testēja ūdens kvalitāti.

Apsekotas tika peldvietas Gāliņciemā Ābolu ielas galā, Dokupē pie Ventas un Krievlaukos – Ventā, Graudu ielas galā.

Tika analizēti mikrobioloģiskie rādītāji - koliformu baktērijas Escherichia coli un zarnu enterokoki. Tās liecina par mikrobioloģisko (cilvēka veselībai kaitīgie mikroorganismi) piesārņojumu ūdenī. Tās ir baktērijas, kas parasti atrodama siltasiņu dzīvnieku un cilvēku zarnu traktā. Vairums zarnu nūjiņas paveidu ir nekaitīgi, bet daži var izraisīt saindēšanos, ja šo ūdeni lieto dzeršanai.

Visas trīs peldvietas nav oficiālas peldvietas un katrs peldētājs pats atbild par savu drošību un peldēšanās nekaitīgumu veselībai.

Ventspilī ir trīs oficiālās peldvietas - Ventspils pilsētas pludmale, Staldzenes pludmale un Būšnieku ezera peldvieta, kurās reizi mēnesī peldūdens kvalitāti pārbauda Veselības inspekcija.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Pipars 18.08.2020, 15:34:24

    Tad kāda ir tā ūdens kvalitāte???

  • 0
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 20.08.2020, 10:23:03

    Atbild Vides uzraudzības nodaļa:
    Noteiktie mikrobioloģiskie rādītāji - koliformu baktērijas Escherichia coli un zarnu enterokoki ir izteikti zemāki nekā normatīvie akti to pieļauj un līdz ar to peldēt gribētājus neapdraud.
    Pilna informācija par peldūdeņu testēšanu lasāma šeit: www.ventspils.lv/lat/pilseta_parvalde/194724-peldudens-kvalitate-neorganizetajas-peldvietas

  • -1
    Krišs Daugulis 20.08.2020, 20:30:49

    pelvietās - trūkst burts, vai mīkstinājuma zīme?

  • 0
    Vilis Skuja IX 20.08.2020, 20:46:30

    ...vai sākumā 3,14...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: