Pēc ilgākas pauzes, 29. augustā uz sporta nama ''Centrs'' klinšu kāpšanas sienas notiks starptautiskas sacensības klinšu kāpšanas sportā ''Ventspils Open 2020'', kuru mērķis ir attīstīt un popularizēt kāpšanas sportu Ventspilī un Latvijā.

''Ventspils Open 2020'' norisināsies visas dienas garumā, pulcējot dažādu kāpšanas sporta disciplīnu entuziastus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Klinšu kāpšanas sacensības notiks grūtajā kāpšanā. Šeit tiks vērtēts, cik maršrutus dalībnieks var pieveikt ar pirmo mēģinājumu. Dalībnieki veiks 11 dažādus grūtību pakāpes maršrutus. Visu maršrutu veikšanai paredzētas 4,5 stundas. Sacensību galvenais tiesnesis un maršrutu skrūvētājs Rolands Laganovskis.

Dalībnieki sacensībās var piedalīties divās vecuma grupās - BC grupa - 2000. gadā dzimuši un jaunāki un A grupa - 1999. gadā dzimuši un vecāki.

Sacensību programma:
Plkst. 10 - 10.20 reģistrācija;
Plkst. 10.30 - 15.00 dalībnieku starts grūtās kāpšanas kvalifikācijas distancēs;
No plkst. 16.30 fināli;
Pēc fināliem apbalvošana.

Klinšu kāpšanas sacensības Ventspilī notiek no 2011. gada. Ventspils kāpšanas sienas lielākais izaicinājums ir pārkares, kas sasniedz pat piecus metrus. Turklāt kāpšana notiek āra apstākļos, kamēr pārējās sienas atrodas iekštelpās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: