Dabā lēnām ienāk rudens – ar savu krāšņumu un dārza labumu bagātību. Lai prieku nesabojātu lapkritis un ievārījumos un sulās neizmantotie āboli, pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts atgādina par iespējām apsaimniekot zaļos atkritumus, tostarp kritušās koku lapas.

Ikdienā daudzi ventspilnieki jau izmanto pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts radīto iespēju šķiroto atkritumu savākšanas laukumos bez maksas nodot nopļauto zāli, bet, tuvojoties rudenim, aktuāls kļūst jautājums – ko darīt ar lapām un neizmantoto dārza ražu, ja mājās netiek veidots komposts?

  • Pārpalikušos rudens labumus (augļus, dārzeņus) un nopļauto zāli periodā no aprīļa līdz pat novembrim bez maksas pieņem šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas iela 8a katru dienu plkst. 10–19, izņemot pirmdienas.

  • Ja zaļos atkritumus nav iespējams nodot šķiroto atkritumu savākšanas laukumos, iedzīvotāji aicināti iegādāties marķētos maisus un izvešanu pieteikt pa tālr. 63626920. Marķētais maiss paredzēts atkritumiem ar svaru līdz 10 kg. Maisus var iegādāties PSIA Ventspils labiekārtošanas kombināts, Pils ielā 12, 1. stāvā, Abonentu daļā. Pieņemšanas laiks: pirmdienās plkst. 8–18, bet no otrdienas līdz piektdienai plkst. 8–15.

  • Sagrābtās koku lapas līdz pat novembrim no privātpersonām bez maksas pieņem šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas iela  8a katru dienu plkst. 10–19, izņemot pirmdienas.

Bet laikā no 1. oktobra līdz 15. novembrim maisos salikto lapu savākšanu no privātmāju iedzīvotājiem organizēs pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde. Izvešanu varēs pieteikt pa tālr. 63624269 vai rakstot uz kom.parvalde@ventspils.lv.

Savukārt juridiskās personas un daudzdzīvokļu dzīvojamo namu apsaimniekotāji lapu savākšanai jau tagad var iegādāties PSIA Ventspils labiekārtošanas kombināts marķētos maisus. Atgādinām, ka pie daudzdzīvokļu namiem izvietotajos atkritumu konteineros sagrābtās lapas izmest nedrīkst, tādēļ lūdzam namu apsaimniekotājus jau šobrīd tam pievērst īpašu uzmanību.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Barons.. 04.09.2019, 13:22:26

    Ja to Lap ir saus,vaidzet dedzinat.Tig tā,le nevienam ne traucet tie Dūm.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: