Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī saņemts izsaukums uz kādu dzīvesvietu, kur vīrietis draudēja sievai ar fizisku izrēķināšanos, tāpēc tika pieņemts lēmums par nošķiršanu.

Vakar, 8. septembrī ap pulksten 17:20 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī saņemta informācija par to, ka Ventspilī, kādā īpašumā notiek ģimenes konflikts – vīrietis draud sievai ar fizisku izrēķināšanos. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka vīrietis, būdams alkohola reibumā, bija agresīvs, lamājies un ar draudējis nodarīt sievai miesas bojājumus. Jāpiemin, ka vīrietis lamājās un draudēja sievai mazgadīgu bērnu klātbūtnē. Pat ierodoties policijas darbiniekiem, viņa agresijas izpausmes nemazinājās.

Uz vietas tika pieņemts policijas lēmums par nošķiršanu – vīrietim aizliegts kontaktēties ar sievu un atrasties konkrētajā adresē. Jāatzīmē, ka šis jau ir trešais gadījums deviņu mēnešu laikā, kad minētais vīrietis tiek nošķirts no sievas. Savukārt šonakt ap pulksten trijiem Valsts policijā saņemta informācija par to, ka minētais vīrietis pārkāpj policijas lēmumu par nošķiršanu, laužoties sievietes dzīvesvietas durvīs.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likumu, par policijas lēmuma par nošķiršanu pārkāpšanu, pienākas sods. Ja administratīvais akts uzliek adresātam pienākumu izpildīt noteiktu darbību vai atturēties no noteiktas darbības un viņš šo pienākumu nepilda, adresātam var uzlikt piespiedu naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka uz vietas var pieņemt lēmumu par nošķiršanu, savukārt tiesa – nolēmumu par pagaidu aizsardzību. Valsts policija lēmumu par nošķiršanu var piemērot uz laiku līdz astoņām dienām. Tas nozīmē, ka likumsargi notikuma vietā ar cietušo (pāridarītājam klāt esot) aizpilda pieteikumu policijas lēmumam par nošķiršanu pieņemšanai, kurā var izvēlēties, kādus aizliegumus policijas lēmumā noteikt varmākam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: