Sākoties jaunajam mācību gadam, Valsts policija pastiprināti gādās par vispārējo sabiedrisko kārtību un drošību, taču reizē arī aicina vecākus pārrunāt drošības jautājumus ar bērniem.

Valsts policija īpaša uzmanība pievērsīs ceļu satiksmes drošībai izglītības iestāžu tuvumā, kā arī vietām, kur pulcējas nepilngadīgas personas. Policijas patruļas septembra sākumā būs pietuvinātas mācību iestādēm, tāpēc īpaša uzmanība tiks pievērsta arī atļautā braukšanas ātruma ievērošanai. Likumsargi atgādina – atļautais braukšanas ātrums pie mācību iestādēm, kur to nosaka ceļa zīmes, ir 30 km/h.

Tāpat vecāki aicināti regulāri pārrunāt ar bērniem dažādus drošību saistītos jautājumus, lai mierīgi un bez liekām raizēm pavadīt skolas laiku. Lai ikdienas gaitas un ceļš uz skolu būtu daudz drošāks, Valsts policija aicina vecākus jau savlaicīgi saviem bērniem atgādināt ceļu satiksmes noteikumus, kuri jāievēro, piedaloties ceļu satiksmē.

Ja bērns uz skolu dosies patstāvīgi, vecāki aicināti izstaigāt ceļu uz skolu kopā ar bērnu, vēršot viņa uzmanību uz bīstamākajām vietām un noteikumiem, kas šajās vietās jāievēro. Tāpat vecāki tiek aicināti ar bērniem pārrunāt kā rūpēties par savu drošību ceļu satiksmē, piemēram, aizsargķiveres lietošanu, braucot ar velosipēdiem un skrejriteņiem, kā arī drošības jostu lietošanu un citus veidus.

Valsts policija arī atgādina, ka pēc pulksten 22, bērns, kurš vēl nav sasniedzis 16 gadu vecumu, nedrīkst atrasties sabiedriskā vietā bez pieaugušā uzraudzības. Savukārt gadījumos, kad pašam bērnam vai viņa draugiem draud briesmas, nekavējoties jāziņo policijai – 110.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -3
    Latvija pāri visām! 01.09.2019, 11:16:02

    Tas ir ļoti svarīgi.
    Kādā Krievijas pilsētā brīvprātīgie veica saskaņotu eksperimentu, uzrunājot 50 bērnus un kādi 40 devās tiem līdzi.
    Kā ēsmu izmantoja bēdu stāstu ar bildītēm par kaķīti, kuram esot nepieciešama palīdzība.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: