Piektdien, 13. septembrī Pārventas bibliotēkā risināsies prāta spēļu turnīra Latvijas kauss Ventspils atlases spēle, kurai var pieteikties jebkurš gribētājs.

Turnīrs tiek organizēts ar mērķi attīstīt prāta spēļu kustību visā Latvijā, aicinot ikvienu piedalīties, pārbaudīt sevi un uzzināt ko jaunu. Spēles norisināsies visa gada garumā, un dažādās pilsētās un novados tiks aizvadīti vairāk nekā 30 turnīri.

Latvijas kausā var piedalīties ikviens, spēļu dalībniekiem nav noteiks vecuma ierobežojums un dalība pasākumā ir bez maksas. Ir tikai viens nosacījums – nepieciešams savākt 4-6 cilvēku komandu un pieteikt dalību mājas lapā prataspeles.lv.

Atlases spēļu labākās komandas vispirms tiksies reģiona pusfinālā, bet labākās tālāk cīnīsies par unikāla dizaina kausu turnīra lielajā finālā novembrī Rīgā.

Katrā spēlē komandām tiek piedāvātas 18 tēmas, no kurām spēles laikā tiek izspēlētas desmit. Katrā spēlē visas komandas rakstiski atbild uz 50 dažādiem jautājumiem, bet spēle sadalīta desmit raundos pa pieciem jautājumiem katrā. Katra komanda, izlozes kārtā, kura notiek pirms katra raunda, var izvēlēties vienu tēmu. Par katru pareizu atbildi komanda saņem desmit punktus, bet uzvar komanda ar lielāko punktu skaitu.

Ventspils atlases spēle Pārventas bibliotēkā sāksies pulksten 18.30. Pirmo reizi mūsu pilsētā šī spēle risinājās pagājušajā gadā, kad tika aizvadīta erudīcijas spēles Prāta spēle: Simtgades kauss atlases un arī pusfināla pasākums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: