Ventspils Pilsētas svētkos notika piektā Raita Silarāja kausa izcīņa 3x3 basketbolā, kurā trīs dažādās vecuma grupās startēja 20 komandas.

Open grupā Ventspils Tehnikuma stavlaukumā sacentās 13 komandas, kas tika sadalītas divās apakšgrupās, kurās noskaidrojās ceturtdaļfinālisti – pa četrām komandām no katras grupas. Ceturtdaļfinālā iekļuva komandas Atpūtnieki, Cikos fināls?, Rinda, Argons ar čomiem, Šovakar Klondžā, Deins/Alens, Bārklijs un Kandava/Anzāģe. Spraigās cīņās tika noskaidroti divi pusfināla pāri. Pirmajā pusfinālā spēkiem mērojas Cikos fināls? un Kandava/Anzāģe komandu, bet pārāki ar 11:4 bija kandavnieki. Otra pusfināla spēle izvērtās spraigāka, tā bija līdzīga līdz izskaņai, kad veiksmīgāk nospēlēja komanda Šovakar Klondžā, kas ar 11:8 uzvarēja vienību Argons ar čomiem.

Spēlē par trešo vietu ļoti spraigā cīņa ar 11:9 uzvarēja Argons ar čomiem. Komandā spēlēja Agris Stankevičs, Kārlis Bērziņš, Valts Berģis un Roberts Smildzējs. Finālā skatītājus priecēja divas ļoti spēcīgas komandas, kuru rindās spēlēja tādi basketbola aprindās zināmi spēlētāji, kā Toms Leimanis, Māris Ziediņš (abi Šovakar Klondžā) un Kārlis Apsītis, kurš spēlēja Kandava/Anzāģe komandas sastāvā. Finālu komandas iesāka līdzīgi, bet spēles otrajā daļā veiksmīgāk darbojās Šovakar Klondžā ar Leimani un Ziediņu priekšgalā, apspēlējot kandavniekus gan groza apakšā, gan no perimetra. Klondža arī svinēja uzvaru 15:7, bet bez jau minētajiem diviem spēlētājiem to pārstāvēja arī Mārtiņš Angers un Roberts Prūsis. Otro vietu ieguva Kandava/Anzāģe – Kristaps Gotfrīds, Guntars Strāķis, Kārlis Apsītis un Ralfs Bergs. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Toms Leimanis.

Pirmo reizi notika mači arī dāmu konkurencē, kurā startēja trīs komandas, kas vispirms izspēlēja divu apļu turnīru, kurā noskaidroja finālistes. Ļoti veiksmīgu turnīru, izcīnot piecas uzvaras piecās spēlēs, aizvadija pieredzes bagātā Bad Moms komanda, kuras sastāvā spēlēja arī Raita Silarāja meita Kristīne Gulbe, kā arī Madara Gulbe un Ieva Jurova. Viņas fināla ar 11:7 uzvarēja jaunās un perspektīvās ventspilnieces Senjoritas (Martina Bertāne, Roberta Reinfelde, Laura Pavare un Estere Minalgo). Trešo vietu ieguva komanda Ghetto Balerīnas (Diāna Mihele, Daniella Varakasina, Adelīna Anna Ziemele un Laura Bebre).

U14 vecuma grupā startēja četras komandas, kuras tāpat vispirms izspēlēja divu apļu turnīru, kam sekoja pusfināls un mači par medaļām. Ļoti pārliecinoši turnīrā spēlēja Ghetto Beasts komanda (Everts Riekstiņs, Kristers Frīdenbergs, Toms Markuss Salnājs un Markuss Liepiņš), kura izcīnīja panākumus visas astoņās spēlēs. Finālā tā ar 11:7 pieveica uzveica komandu Mums ir vārds (Mikus Zernevics, Janeks Tolks, Jānis Preiss un Markuss Frīdenbergs). Spēlē par trešo vietu Melnā Banda (Samuēls Bondars, Klāvs Miltiņš, Uvis Kolosovs un Salvis Garančš), kuri izrādījās pārāki par komandu Puikas.

Pasākuma laikā notika arī meistarības un trīspunktu metienu konkurss. Meistarības konkursā uzvaru izcīnīja Markuss Liepiņš, bet tālmetienos savu snaipera statusu apliecināja pērnās sezonas Latvijas čempions basketbolā, viesis no Saldus Roberts Stumbris, kurš finālā pārspēja iepriekšējo divus gadu uzvarētāju, BK Jūrmala komandas kapteini Uģi Pineti.

Visi turnīra laikā iegūtie līdzekļi no dalības maksas tika ziedoti septiņgadīgajam ventspilniekam Vladimiram.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: