Elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu savākšanas akcijā savākti 624 kg nevajadzīgās elektronikas,

Šogad elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu savākšanas akcija 25. maijā notika Ventas kreisajā krastā un 26. maijā – Pārventā. Akcijas laikā iedzīvotāji bez maksas nodeva dažāda veida elektriskās un elektroniskās iekārtas: datortehniku, ledusskapjus, televizorus un radioaparatūru, elektriskās plītis un mikroviļņu krāsnis, elektriskās tējkannas, gludekļus, fēnus un citas mājsaimniecības iekārtas.

Mūsu ikdienā arvien vairāk ienāk dažādas elektriskās un elektroniskās iekārtas, tādēļ arī šo atkritumu apjoms arvien pieaug. Akcijas laikā tika nodots 21 televizors, 8 datori, 7 putekļsūcēji, 7 monitori un vēl daudz dažādas lietas. Pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” pateicas iedzīvotājiem par aktivitāti.

Ikdienā iedzīvotāji elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumus var bez maksas nodot šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a katru dienu no plkst. 10 līdz plkst. 19, izņemot pirmdienas. Savukārt mazās elektroiekārtas (fēni, tējkannas blenderi, mobilie telefoni utt.) bez maksas var nodot Rimi veikalos Lielajā prospektā un J. Poruka ielā, kur sadarbībā ar Latvijas Zaļais punktu izvietotas īpašas kastes šo atkritumu savākšanai.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Vilis Skuja IV 30.05.2019, 18:26:35

    Bet vai prātīgāk nebija vispirms "izķidot" šīs iekārtas ,iegūstot metālu,kuru var nodot par reālu naudu?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: