Korupcijas lietā saistībā ar topošās Ventspils Mūzikas vidusskolas ugunsdrošības novērtēšanu aizturētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Šajā kriminālprocesā sešām personām piemērots aizdomās turētās personas statuss. Uzņēmuma VPM Latvia īpašniekam Vilnim Puļķim un kādam darbiniekam apcietinājums aizstāts ar drošības naudu un piemēroti papildu drošības līdzekļi. Drošības nauda ir samaksāta, taču tās apmēru Iekšējās drošības birojā (IDB) neatklāja.

Aizdomās turētajām četrām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums ieņemt amatu.

Pilnsabiedrības Merks-Ostas celtnieks darbiniekam piemērots statuss – persona, pret kuru sākts kriminālprocess.

Jau ziņots, ka IDB aizdomās par kukuļa pieņemšanu saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām aizturējis četras VUGD Kurzemes reģiona brigādes amatpersonas, tai skaitā abus brigādes komandiera vietniekus Romānu Andrijausku un Mursalu Kerimovu.

Savukārt par iespējamu kukuļdošanu, lai panāktu labvēlīga lēmuma pieņemšanu no VUGD amatpersonu puses, skatot jautājumu par būvobjekta atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām, aizturēts pilnsabiedrības Merks-Ostas celtnieks pārstāvis un SIA VPM Latvia īpašnieks un darbinieks. VPM Latvia šajā būvobjektā veica projekta ugunsdrošības risinājumu apsekošanu.

Kukuļa summa ir vairāki tūkstoši eiro, tomēr precīzāk birojs neatklāj Kriminālprocesā veiktas vairāk nekā desmit kratīšanas, kuru laikā izņemta skaidra nauda vairāku tūkstošu eiro apjomā, datu nesēji un priekšmets, kas līdzīgs globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) slāpētājam.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Jana 02.06.2019, 12:24:31

    Izbrīnu radītu ja kāds no aizturētajiem sēdētu .Šo info, ka kungi brīvi pārvietojas, varējāt pat nerakstīt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: