Svētdien, 17. martā, plkst. 11 Ventspilī, Dzirnavu laukumā, notiks Sniegpulkstenīšu talka, kas jau kļuvusi par ikgadēju pilsētas tradīciju.

Godājot ziedošās pilsētas tradīcijas, jau piekto gadu pēc kārtas Ventspilī tiks turpināta unikāla aktivitāte, kas aizsākās 2014. gadā, – pavasara sagaidīšana ar Sniegpulkstenīšu stādīšanas talku. Arī šopavasar dalībnieki aicināti pulcēties Dzirnavu laukumā, lai kopīgi iestādītu talkas organizatoru jau sagatavotos vai arī dalībnieku pašu līdzi paņemtos sniegpulkstenīšu stādus. Dalībniekiem, kuriem nebūs savu personīgo sniegpulkstenīšu stādu, nav jāsatraucas, jo viss talkai nepieciešamais tiks nodrošināts uz vietas.

Sniegpulkstenīšu stādīšanas talkas lielākais atbalstītājs un šī pasākuma iniciators ir uzņēmums SIA Galantus. Uzņēmums, kura nosaukumā ietverts sniegpulkstenīšu nosaukums latīņu valodā – Galanthus nivalis –, pilsētai ik gadu dāvina vairākus simtus sniegpulkstenīšu stādu.

Jāatgādina, ka 2017. gads Ventspilij bija ļoti īpašs – Sniegpulkstenīšu talkas laikā notika Ginesa pasaules rekorda uzstādīšana, ko par godu Latvijas simtgadei paveica pilsētas iedzīvotāji un viesi. Sarkanmuižas pļavā 6 minūtēs 28 sekundēs un 44 sekundes simtdaļās 1293 dalībnieki iestādīja 7756 sīpolpuķu cerus. Sniegpulkstenītes tika iestādītas dobē, kas veidoja Latvijas valsts kontūru un skaitli 100.

Ventspils pašvaldība aicina ikvienu ventspilnieku un pilsētas viesi svētdien piedalīties talkā, lai kopīgi sagaidītu pavasari daudz ziedošāku ar pozitīvām emocijām!

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: