No 3. aprīļa Ventspils bibliotēkā darbosies divas brīvprātīgā darba veicējas – Anita Ciance no Itālijas un Kaja Mamotiuka no Polijas. Jaunietes Ventspils bibliotēkā strādās 10 mēnešus.

2018. gadā biedrība “Ventspils Jauniešu dome” un Ventspils bibliotēka uzsāka 3 gadus ilgu partnerības projektu “Jaunatne iesaistās”, kas tiek finansēts ar Eiropas Komisijas programmas “Eiropas Solidaritātes korpuss” atbalstu un kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

Brīvprātīgās Anita un Kaja bibliotēkā piedāvās un organizēs dažāda veida pasākumus pilsētas iedzīvotājiem, piemēram, valodas apmācības un radošās darbnīcas. Brīvprātīgo darba vietas būs Galvenajā bibliotēka un Augstskolas bibliotēka, bet tiek plānoti arī interesanti un saistoši pasākumi arī pārejās bibliotēkas filiālēs.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    SiltaSirsnina 20.03.2019, 11:46:20

    Vai naudiņas tik maz, ka pat bibliotekārēm nevar samaksāt?

  • -1
    vent_biblioteka 21.03.2019, 12:52:55

    Ventspils bibliotēkai izveidojās ļoti pozitīva sadarbība ar Robertu Chichi no Itālijas, kura sešus mēnešus 2017./2018.gadā kā brīvprātīgā darbojās projektā “EBD Ventspils pilsētā” ietvaros. Pateicoties Robertas enerģijai un darbaspējām, Ventspils bibliotēkā tika organizēti pasākumi gan pieaugušajiem, gan bērniem – itāļu valodas kursi, angļu valodas klubiņš „Sarunas pie tējas tases”, daudzveidīgas radošās darbnīcas, “Spocīgi omulīgais šausmu stāstu vakars” studentiem un citiem interesentiem Augstskolas bibliotēkā.
    Arī Anita un Kaja, strādājot Ventspils bibliotēkā, organizēs interesantus un saistošus pasākumus, piedāvās ikvienam tuvāk iepazīt Itāliju un Poliju, šo valstu tradīcijas, valodu, kultūru, literatūru, apgūt jaunas zināšanas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: