Ikgadējā Lielajā talkā, kas norisināsies 27. aprīlī, brīvprātīgie dalībnieki tiks aicināti arī šķirot savāktos atkritumus, informēja talkas rīkotāja Vita Jaunzeme.

Jaunzeme skaidroja, ka akcijas laikā vēlas veicināt iedzīvotāju izpratni par plastmasas piesārņojumu un tās kaitīgo ietekmi uz vidi, kā arī izpratni par plastmasu kā videi bīstamu atkritumu, kas rada augsnes piesārņojumu un siltuma akumulāciju augsnē un ūdeņos. Talku vietām tiks piešķirti zilas un baltas krāsas maisi. Zilie maisi tiks paredzēti plastmasai, bet baltie - citiem atkritumiem.

Arī šogad iedzīvotāji no 27. marta varēs reģistrēt sakopjamās vietas, izmantojot interneta vietnē "talkas.lv" pieejamo interaktīvo karti.

Desmit gadu garumā Lielajā talkā piedalījušies aptuveni 500 000 dalībnieku, no kuriem daļa talkojusi arī citās pasaules valstīs. Jaunezme norādīja, ka, pateicoties šai iniciatīvai, daudzviet pašvaldību teritorijās vairs nav atrodami atkritumi, tāpēc talkas vietās tiek organizētas apkārtnes labiekārtošanas un koku stādīšanas talkas.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Krišs Daugulis 18.02.2019, 20:26:52

    Perspektīvā vēl vajadzētu ieviest dalības maksu un tad jau aplikt ar nodokļiem

  • 0
    Larijs Kukarans 18.02.2019, 23:25:35

    Paši mēslo,paši vāc,un paši platās ar piedalīšanos talkā kurā savāc savus mēslus.Labi,biški parspīlēju,bet pa lielam tā tas ir.Varbūt jāmaca ģimenēs,ka nedrīkst pieķēzīt apkārtni,tad skolā arī jāmāca.Ir jāsaprot,kas ir labi,kas ne.

  • 0
    Margers L 19.02.2019, 12:40:12

    Kā teica Dūklavs: "Mēs varam redzēt pa logu - paskatos, es neredzu neko, nevienu pudeli "! Palīdzam Dūklavam redzēt - nosūtam visas pudeles viņam! Lai škiro.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: