Lai pilnveidotu zināšanas, profesionalitāti un darba ar klientiem organizācijas kvalitāti, Ventspils pilsētas Sociālā dienesta darbinieki, kuri ikdienā strādā ar ģimenēm, bērniem un pieaugušajiem, piedalījās Liepājas Universitātes organizētajā 13. sociālā darba konferencē, kas pulcēja gandrīz trīs simtus dalībnieku.

Dienas gaitā konferences dalībnieki uzklausīja priekšlasījumus, diskutēja par sociālām tēmām – konferences pirmajā daļā sarunu centrā tika izvirzīta bērnu paliatīvā aprūpe kā sociāli medicīnisks pakalpojums, bet otrajā – sarunas par vardarbību ģimenē pret bērnu un institūciju sadarbību šajos gadījumos.

Tāpat konferencē tika prezentēts studējošo ieteikumi par sociālās drošības sistēmu, vēstīja par problēmām, kuras saskata studenti – par ģimenes valsts pabalstu, kurš, viņuprāt, ir ne mazs, bet netaisnīgs (pirmais bērns ģimenē ir tikpat vērtīgs kā trešais), par trūcīgas personas statusa noteikšanu, kā arī audžuģimenēm un vardarbību ģimenē. Turklāt pašvaldībām, domājot par attīstību, jādomā par ģimeni neatkarīgi no bērnu skaita tajā.

Ventspils pilsētas Sociālā dienesta darbiniece, kas ikdienā strādā ar ģimenēm un bērniem, Sigita Strauta pēc konferences apmeklēšanas par vērtīgāko ieguvumu atzīst: “Mani personīgi un kā speciālistu aizkustināja Baltijas Rehabilitācijas centra “Dižvanagi” vadītājas Ilzes Durņevas prezentācija par bērnu paliatīvās mājas aprūpes pakalpojumiem un atbalsta attīstīšanu paliatīvajiem bērniem. Šī “sāpe” smeldz visā valstī , taču šobrīd “Dižvanagi” aktīvu atbalstu un palīdzību var sniegt Liepājā un tās apkaimē dzīvojošām ģimenēm, kuras audzina paliatīvos bērnus. Rūpes par bērnu invalīdu ir emocionāli un fiziski smagas kā Liepājā, tā Ventspilī, Rīgā vai Rēzeknē, tāpēc cerams, ka nākotnē uzņēmīgi cilvēki šo pakalpojuma veidu attīstīs visā Latvijā.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: