Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), reaģējot uz Valsts policijas sniegto informāciju par iespējami cietsirdīgu attieksmi pret dzīvniekiem, pārbaudījis kādu īpašumu Tārgales pagastā.

Tajā PVD inspektori atrada divus suņus un divus kaķus ar redzamām veselības problēmām. Dzīvnieki nodoti Nodrošinājuma valsts aģentūrai glabāšanā un aprūpē, līdz tiktu noskaidrots iespējamais dzīvnieku īpašnieks. Vairākās PVD pārbaudēs īpašnieks nebija sastopams, un bija redzams, ka dzīvnieku veselības stāvoklis neuzlabojas.

Novembrī,šķetinot visu pieejamo informāciju par zemes un būvju īpašnieku, tika noskaidrots dzīvnieku īpašnieks, pret viņu šobrīd uzsākta administratīvā lietvedība, un lēmums tiks pieņemts jau tuvākajā laikā.

Tāpat PVD Ziemeļkurzemes pārvalde informē, ka līdz 10. decembrim ir pagarināta nomedīto meža cūku mātīšu pierādījumu pieņemšana. Iepriekš PVD rīkojumā norādītais termiņš bija 1. decembris. Tātad, ja medībās uz gaidi vai nedēļas nogalē dzinējmedībās tiek iegūti šie pierādījumi, kas apliecina, ka nomedītais dzīvnieks ir sieviešu dzimuma īpatnis – jānodod mežacūkas astes gals un ādas fragments, kurā nepārprotami saskatāmi mežacūku mātītes ārējie dzimumorgāni –, PVD tos pirmdien vēl pieņems.

Par šo pierādījumu PVD medniekam maksā 50 eiro. Jau ziņots, ka šāda akcija jau atkārtoti tiek organizēta, lai rosinātu medniekus aktīvi medīt mežacūkas, samazināt mežacūku populāciju Latvijā, tādējādi ierobežojot Āfrikas cūku mēra izplatību.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    Spītniece 07.12.2018, 11:28:10

    Vai nav pienācis laiks tādiem dzīvnieku mocītājiem piemērot kriminālatbildību,sodot ar reālu cietumsodu?
    Kas attiecas uz tām mežacūkām un viņu nenormālo ,apzināto slaktēšanu,tad ir jāpieliek punkts arī tam murgam.Nevar taču izslēgt varbūtību,ka tāds cūku mēris ir apzināti ievazāts valstī,lai dotu zaļo gaismu ārzemēs dzīvojošiem lielo cūku kompleksu turētājiem Latvijā Ja mēris no meža ienāk fermā,tad tik pat labi viņš no fermas var ieiet mežā.

  • -4
    Latvija pāri visām! 07.12.2018, 12:12:38

    Ar to cūku mēri tā varētu būt, ka tas tiek apzināti izplatīts.

  • -1
    Kurzemniece. 07.12.2018, 12:40:14

    No Krievijas puses,jā gan.

  • -1
    Spītniece 07.12.2018, 13:10:31

    Ja tas tā ir,tad no Krievijas puses tas nav.Vai tad tie ir krievi,kas Latvijā peras ar lieliem cūku kompleksiem?

  • -7
    Mikess 07.12.2018, 12:40:11

    Vispār nedrīkst nogalināt. Cilveki kuri nogalina dzīvniekus jau ir slepkavas,jo nosliece ir uz tādu. Vienigais izņēmums vēl būtu ja izdzīvošanai vajag taču tā pavisam cita tēma ir. Cik daudz dzīvnieku savulaik redzēju ap Ventspils Naftas bāzi...gan meža,gan tos kurus iedzīvotāji izmet no mājām....piesien piemēram pie koka ,lai neatskrien mājās..un tos dzīvniekus parasti paņēma paspārnē strādnieki kuri darbojās LDz vai naftas bāzē....

  • -7
    Anna 07.12.2018, 13:12:11

    KAD BEIDZOT BŪS SODĪTI DZĪVNIEKU MOCĪTĀJI ? TAS IR TAS PATS , JA NOGALINA CILVĒKUS .. PADOMĀJIET , JA TIE DZIVNIEKI BUTU JUSU BERNI .

  • -4
    Mikess 07.12.2018, 23:21:23

    Anna,cik manāms šeit daudzi ir pret tādiem viedokļiem .Tātad secinājums ir ,ka daudzi ir dzīvnieku slepkavas.Tātad arī cilvēki ar bojātu psihi kuriem nosliece uz slepkavībām.

  • 0
    anticenzors2 08.12.2018, 08:43:41

    Cilvēki arī mēdz būt dažādas zortes.Ir arī tādi,kurus nobeigt nebūtu liela skāde.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: