Ances amatu prasmju daudzināšanu rokdarbnieku kopa Paukers saņēmusi kultūras zīmi Latviskais mantojums.

Rokdarbnieku kopas Paukers pārstāvji ada zeķes, cimdus, šalles, džemperus, izšuj dīvāna spilvenus, sedziņas, galdautus, auž segas, dvieļus, grīdas celiņus, grāmatzīmes, darina rotaļlietas un koka izstrādājumus. Ikvienam Ances muižas apmeklētājam ir iespēja apskatīt rokdarbu izstādi un iegādāties kādu no rokdarbiem, piedalīties meistardarbnīcā un iesaistīties dažādu amata prasmju apgūšanā. Ances muižā var piedalīties arī Līgas Grīnbergas vadītajā sklandraušu cepšanas meistardarbnīcā.

Ventspils novadā zīmi iepriekšējos gados saņēmusi zemnieku saimniecība Bērziņi Jūrkalnē par suitu maizes cepšanu, zemnieku saimniecība Bitnieki par biškopības prasmju daudzināšanu, pirts Ziednīca par latviskās dzīvesziņas daudzināšanu, kā arī lauku māja Lūķi par tradicionālās lauku vides saglabāšanu.

Kultūras zīme Latviskais mantojums izveidota pēc Lauku ceļotāja iniciatīvas. Kultūras zīmi kopš 2013. gada piešķir lauku tūrisma uzņēmējiem, kuri saglabā, iekļauj mūsdienu dzīvē un rāda apmeklētājiem latviskās kultūras un sadzīves tradicionālās vērtības. Pēc šīs zīmes var pazīt vietas, kur saimnieki apmeklētājiem ir gatavi rādīt un stāstīt, cienāt ar latviskiem ēdieniem, mācīt amatus un prasmes, svinēt latviskos svētkus.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Mikess 07.12.2018, 16:00:29

    Superīgi tas ļoti,kad cilvēki darina rokdarbus. Žēl,tikai tas,ka daudzi to nenovērtē,nesaprot :(

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: