Rīt, 1. jūnijā stāsies spēkā Ventspils brīvostas noteikumu jaunā prasība par tvaiku savākšanas iekārtām naftas produktu termināļiem, informēja pašvaldībā.

Termināļiem, kas Ventspils ostā nodarbojas ar naftas produktu iekraušanu tankkuģos, saskaņā ar Ventspils brīvostas saistošajiem noteikumiem līdz 1. jūnijam bija jāuzstāda iekārtas, kas savāc un utilizē tankkuģu iekraušanas laikā izdalījušos tvaikus.

Šos grozījumus brīvostas noteikumos ar mērķi risināt smaku izplatības problēmu pilsētā Ventspils dome apstiprināja 2016. gada oktobrī, nosakot pārejas periodu līdz 2018. gada maija beigām - brīdim, kad ""Ventspils nafta" termināls" (VNT) un "Ventbunkers" termināļos jābūt uzstādītām tvaiku savākšanas iekārtām, lai tie arī turpmāk varētu veikt naftas produktu un aromātisko ogļūdeņražu iekraušanu kuģos.

"Mūsu rīcībā ir ziņas, ka VNT, gods godam, iekārtas ir uzstādījuši un palaidīs," pirms nedēļas preses konferencē sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs. "Savukārt "Ventbunkers" ļoti ilgu laiku neko nedarīja. Nezinu, uz ko viņi cerēja. Tikai tagad, kā informēja būvinspekcijā, ir sākuši būvdarbus." Lembergam neesot informācijas par darbu pabeigšanas termiņiem, bet "katrā gadījumā tas nav 31.maijs".

Līdz ar to esot jādomā, kā reaģēt uz situāciju gadījumā, ja ostas saistošo noteikumu prasības netiks pildītas, paziņoja Lembergs. Vaicāts, kādas sankcijas paredzētas terminālim, kas nav laikus izpildījis prasību par tvaika savākšanas iekārtu uzstādīšanu, Lembergs norādīja, ka šādā gadījumā terminālis "principā nedrīkst strādāt", proti, tad tas drīkst pārkraut vienīgi tādus produktus, kas nerada smakas veidojošos tvaikus.

Brīvostas pārvaldnieka uzdevums esot sekot līdzi tam, lai noteikumi netiktu pārkāpti. Tāpat Lembergs pauda cerību, ka pārkāpuma gadījumā attiecīgi rīkosies Valsts vides dienests.

No Ventspils ostā strādājošajiem termināļiem jaunā obligātā prasība attiecas uz VNT un "Ventbunkeru". Savukārt "Ventamonjaka" terminālī tvaiku savākšanas iekārta uzstādīta jau 2006. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    Ilga Bernica mān ptīk viss 31.05.2018, 10:43:37

    Paldies par par saistošām informācijām un fotogrāfijām...

  • -1
    reku 31.05.2018, 13:07:01

    Vai Lembergam minētajos uzņēmumos vēl pieder kāda daļa?Laikam jau ne,citādāk to lietu skatītu pavisam savādāk.

  • -2
    Krišs Daugulis 31.05.2018, 20:24:16

    Tad, cik noprotu, biodegviela smirdēs un smirdēs.
    Tagad vismaz ir skaidrs, kurā uzņēmumā mazulim un ko ir personīga interese

  • -2
    tiešām suns 01.06.2018, 00:49:38

    rīt stājas spēkā bet vakar pilsētā pie bērnu pilsētiņas tā smirdēja ka\ gībt varēja.

  • 0
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 01.06.2018, 09:28:55

    Atbild Vides uzraudzības nodaļa:

    Lai atbildīgā iestāde - Valsts vides dienesta Ventspils reģionālā vides pārvalde varētu operatīvi reaģēt uz sūdzībām par smakām, aicinām zvanīt uz diennakts vides SOS tālruni 25749231

  • -1
    tiešām suns 04.06.2018, 12:29:48

    lūdzu tuvāk paskaidrot kā notiek operatīvā reaģēšana. smird pēc degvialas stūndām. savādi. tauta zvaniet neslinkojiet citādi atbilde būs ka visiem labi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: